• Ana Sayfa
  • Erkek
  • Erkek Giyim Kombinlerinde En Sık Rastlanan Hatalar ve Çözüm Yolları

Erkek Giyim Kombinlerinde En Sık Rastlanan Hatalar ve Çözüm Yolları

 Erkek Giyim Kombinlerinde En Sık Rastlanan Hatalar ve Çözüm Yolları
Okunuyor Erkek Giyim Kombinlerinde En Sık Rastlanan Hatalar ve Çözüm Yolları

 

Erkeklerin giyim kombinleri, şıklıklarını belirleyen ana unsurdur. İyi görünmek; sadece iyi parçaları seçmek değil, seçilen parçalarla en uyumlu ve dengeli kombinleri yaratmakla mümkün olur. Birbiriyle ilgisiz parçalar, giyen kişiyi tutarsız ve özensiz gösterir. Hem günlük hayatta hem de ofis, özel davet, kutlama gibi resmiyet gerektiren ortamlarda, kıyafetleri kombinlerken en sık rastlanan hataları öğrenerek, bunlardan kaçınmanız ve daha şık olmanız mümkün.

Şıklığın Anahtarı Doğru Renk Kombinlerini Bulmak

 

Şık erkek giyim kombinleri yaratmak için her zaman doğru renk seçimleri yapmak gerekir. Renk tercihlerinde yapılan en sık hatalardan biri çok fazla rengi bir arada kullanmaktır. Her kombinde maksimum 3 renk kullanarak güvenli sularda yüzebilirsiniz. Renk çarkında bulunan tamamlayıcı ya da komşu renklere bağlı kalarak akılcı bir şıklık yaratabilirsiniz. Örneğin lacivert, açık mavi ve hardal sarısının kombinasyonunu, kahve, bordo ve lacivert birlikteliğini, gri, bej ve açık mavi renklerini kullanarak, hemen her kıyafetinizde dengeli renk kombinasyonları yapmayı başarabilirsiniz. Ayrıca farklılık yaratmak isterseniz turuncu, lacivert ve petrol yeşilini bir arada kullanabilir, açık gri, siyah ve kırmızı renkleriyle kombinlediğiniz kıyafetlerinizi giyebilirsiniz.

Desenli ve Baskılı Kıyafetlerde Akılcı Seçimler Yapmak

Erkek giyim kombinleri denince akla gelen en önemli hatalardan biri de çok farklı desenleri bir arada kullanmaktır . Kareli gömlek üzerine ekose kravat takmak, ekose pantolon üzerine çizgili t-shirt giymek, karmaşık ve demode bir görüntü oluşturur. Bu nedenle ister günlük ister profesyonel hayat olsun birden çok desen ve baskıyı bir arada kullanmaktan kaçınmalısınız. Örneğin takım elbise ve kravat çizgili ya da desenli ise gömleği tek renk seçmelisiniz. Aynı şekilde tek renk takım elbise ile desenli ya da çizgili gömlek ve kravat tercih edebilirsiniz.

Gömlek ve Kravat Uyumunu Yakalamak

 

Toplantılar, iş görüşmeleri gibi resmiyet gerektiren, düğün, nişan, kutlama gibi özen isteyen ortamlarda erkeklerin sıkça kullandığı gömlek ve kravat birlikteliğinde uyum çok önemlidir. Gömlek ve kravat kombinlerinde en çok yapılan hatalardan biri olan kısa kollu gömlek ile kravatın birlikte kullanılması, kişide dengesiz bir görüntü oluşturur. Profesyonel, kendine güvenli bir görünüm için hava koşulları ne olursa olsun, kravatlarınızı uzun kollu gömleklerle kullanmalısınız. Renkler söz konusu olduğunda klasik beyaz gömleğinizi hemen her renk ve desen ile kullanabilirsiniz. Açık mavi gömleğinizde ise tamamlayıcı rengi olan turuncunun farklı tonları ile kontrast yaratabilir, hardal sarısı, bordo ve hatta pembe kullanabilir, koyu yeşil ile güzel bir geçiş yakalayabilirsiniz.

 

Şıklık için Doğru Ayakkabıyı Tercih Etmek:

 

Erkek modası kimi zaman farklı modelleri ön plana çıkarsa da podyumda var olan her akım günlük hayatta aynı havayı yakalayamayabilir. Takım elbiselerin altında rahat bir kullanım vaat eden spor ayakkabısı, ayakkabı tercihinde yapılacak en büyük hatalardan biridir. Plajlarda ve havuzlarda kullanılan parmak arası terlikleri de günlük kot pantolonlarla kullanmak oldukça rahatsız edici bir görüntüye sebep olur. Bu nedenle hem takım elbise altında şık bir rahatlık kazanmak hem de kot pantolonunuz altında yaz sıcağından uzaklaşmak için spor ayakkabı ya da parmak arası terlik yerine tek renk espadrilleri kullanabilirsiniz. Takım elbiselerinizle birlikte sivri burun ya da kare burunlu ayakkabıları kullanmakta ısrarcıysanız bir daha düşünmenizde fayda olabilir. Moda severler tarafından yüzyıllar öncesinde terk edilmiş bu iki model yerine yuvarlak burunlu klasik ayakkabıları ve Oxford adı verilen modelleri tercih ederek şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

 

Şıklığın Son Durağı: Çorap Seçmek

 

Takım elbise ile kombinlenecek çorapları ayakkabıların rengine uydurmaya çalışmak da sıkça yapılan hatalardan biridir. Özellikle resmi ve profesyonel ortamlarda çorap rengini pantolon rengine uydurmak daha iyi sonuçlar verir. Örneğin lacivert takım elbisenizi siyah ayakkabıyla kombinlediğinizde siyah değil, lacivert çorap seçerek iyi görünebilirsiniz.

 

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın