Kişisel Bakımda Erkek Stili

 Kişisel Bakımda Erkek Stili
Okunuyor Kişisel Bakımda Erkek Stili

 

Kozmetik ürünleri, her ne kadar kadınlarla anılan ürünler olarak görülse de son dönemlerde özellikle kişisel bakım ürünlerine erkeklerin de ilgisinin arttığı görülüyor. Özellikle kişisel bakım ürünleri erkekler için bir lüks olmaktan öte cilt sağlığı için en az medikal ürünler kadar gerekli ve faydalı ürünler olarak öne çıkıyor.

 

Erkekler için öngörülen kişisel bakım ürünleri kadınlara önerilen kişisel bakım ürünleri kadar kompleks olmasa da yine de traş öncesi ve traş sonrası bakım ürünleri, saç bakım ürünleri, yüz bakım ürünleri gibi seçeneklerle çeşitlendiriliyor. Erkek bakım artık kadın kozmetiği kadar ulaşılabilir konumda olduğu gibi erkek bakım ürünleri hakkında bilgilendirici içeriklerin de sayısı bir hayli fazla. Sizde bakımlı bir cilde ve sağlıklı bir tene sahip olmak istiyorsanız erkek bakım önerileri hakkındaki bilgilendirmeyi inceleyebilirsiniz.

Traş Öncesi Bakım Ürünleri

 

Günlük traş olmak zorunda olan erkeklerin sıklıkla dile getirdikleri serzenişleri özellikle traş sonrası yüzde ve boyun altında meydana gelen tahriş, yanma ve kızarıklıklardır. Sakalın yumuşak veya sert tipli olmasına göre bu şikayetlerin dereceleri farklılaşsa da genel anlamda traş sonrası her erkekte benzer şikayetler görülür. Bunun nedeni ise sakal traşının kendisinin cildi yoran ve hassaslaştıran bir özelliğinin olmasıdır. Bu şikayetleri önlemek adına traş öncesinde sakalı ve cildi traşa hazırlamak gerekiyor. Bunun için traştan önce erkek bakım ürünlerinden sakalları nemlendirici ve yumuşatıcı balm kullanmak sakalları yumuşatacak ve traş esnasında cildin tahriş olmasını önleyecektir.

 

Traş Sonrası Bakım Ürünleri

 

Yumuşatılmış ve nemlendirilmiş sakallar kolaylıkla kesildikten sonra hassaslaşan cilt için erkek bakım önerileri listesinin ilk sırasında yer alan traş sonrası nemlendirici after shave losyon kullanmak ciltteki yanma duygusunu ortadan kaldırır. Losyon kullanımından sonra ferahlatıcı balsam kullanmak ve bu ürünü kullanırken cilde masaj yaparak yedirmek ciltte traş sonrası oluşacak kızarıklıkları önleyecektir.

 

Saç Bakım Ürünleri

 

Gündelik yaşantınızda siz fark etmeden havadaki veya bulunduğunuz ortamdaki tozlar ve bakteriler saçlarınızı yağlandırır ve yıpratır. Bunun için saç maskesi kullanmak içeriğindeki E ve B3 vitaminleri sayesinde saçlarınızı besler, onarır ve saçlarınıza canlılık kazandırır. Erkek bakım konusunda hiç şüphesiz saç şekillendiricilerinde bir hayli önemi var. Ancak saçları şekillendirmek için endüstriyel jöleler yerine doğal ısırgan otu özlü şekillendiricileri tercih etmeniz saç sağlığınız için daha faydalı olacaktır.

 

Yüz Bakım Ürünleri

 

Siyah noktalar hiç şüphesiz kadınlar kadar erkeklerin de kâbusu durumundadır. Oluşan siyah noktaların ciltten arındırılması kadar yeni siyah noktaların oluşmasını önlemek adına erkek bakım ürünlerinden yüz bakımı için önerilen yüz temizleme köpüğü, siyah nokta maskesi ve yüz temizleme jelinin kullanılması tavsiye ediliyor. Özellikle günlük yapılan yüz temizliğinde temizleme köpüğü kullanmak ve ardından temizleme jeli kullanmak ciltte siyah nokta oluşumunu engelliyor. Diğer taraftan haftada bir gün uygulanacak siyah nokta maskesi ile ciltte yerleşik durumda olan siyah noktalar da arındırılabilir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın