Pierre Cardin ile Avangard Stilin Öncüsü Siz Olmalısınız!

 Pierre Cardin ile Avangard Stilin Öncüsü Siz Olmalısınız!
Okunuyor Pierre Cardin ile Avangard Stilin Öncüsü Siz Olmalısınız!


Pierre Cardin
markasının kurucusu ünlü modacı Pierre Cardin, 1922 yılında Venedik’te doğmuştur. 1945 yılında Paris’e yerleşen ve La Paix’teki moda evinde dünyanın en ünlü moda tasarımcılarıyla çalıştıktan sonra, 1946 yılında Cristian Dior ile çalışmaya başlar. 1950 yılında kendi şirketini kurar ve tiyatro kostümleri dizayn eder. 1953 yılında kadınlar için ilk ‘ready-to-wear’ Hazır Giyim Koleksiyonunu dünyaya sunar. 1954 yılında Paris’te ilk butiğini açar. Takvimler 1960 yılını gösterdiğinde cosmos, astronomi ve geleceğe olan ilgisiyle parlak dönemi başlar. Bu yıl erkekler için hazır giyim koleksiyonu oluşturur. 1963 yılında dünyayı tayt tutkusuyla tanıştıran Cosmo Corps koleksiyonunu hazırlar. 1966 yılında ilk çocuk koleksiyonunu hazırlar ve Amerika’da en çok satan markalar listesine girer.

1967 yılında Beatles grubunun ince yakasız ceket, dar pantolon, beyaz gömlek ve düz kravattan oluşan ikonik stilini dizayn eder. Genç kadınlar için tasarladığı mini etekler ve desenli çoraplar, o döneminin ruhunun ve özgürlük anlayışının sembolü haline gelir. 1970 yılında Paris’in merkezinde Escape Pierre Cardin adında bir kültür merkezi açar. Bu merkez genç sanatçılara ve tasarımcılara hala hizmet vermektedir. 1982 yılına gelindiğinde ilk olarak Tokyo’da ‘Retrospektif Cardin’ sergisi düzenlenir. Bu sergi daha sonraki yıllarda Montreal, Milano, Atina ve İstanbul’da açılır. 1985 yılında Milano’da Ascot Brun ‘En Yaratıcı Adam’ ve Fransız Moda Endüstrisi’nde Moda Oscar ödülünü alır. 1989 yılında Hindistan’da ilkbahar-yaz koleksiyonunu sunar. 1990 yılında ‘Past Present Future’ adında moda ve tasarım dünyasında bahsettiği kitabını yazar. 1991 yılında UNESCO onur elçisi olur. UNESCO’da Çernobil yararına satmak için mücevherler ve madalyalar tasarlar. Aynı yıl Moskova Kızıl Meydan’da 200.000 kişiye tasarımlarını sergiler. 1992 yılında Fransız Enstitüsü’nde Güzel Sanatlar Akademisi üyeliğine kabul edilir ve ölümsüzlüğü simgeleyen ‘Kral Tacı’nı tasarlayan ilk modacı olur. 2002 yılında Pierre Cardin Evolution adlı kitabını yayımlar ve Past Present Future müzesini açar. 2007 yılında Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi moda ödülüne layık görülür. 2010 yılında ise ‘60 years of Inovation’ kitabını yayımlar.

 

Pierre Cardin Ayakkabı Modelleri

Pierre Cardin markası Markastok’ta kadın ve erkek koleksiyonlarını sergiliyor. Casual gömlek ve pantolonlar, gece elbiseleri, tişörtler, bluzlar, takım elbiseler, günlük ve gece şıklığı için ayakkabıların yer aldığı koleksiyonda ayakkabılar öne çıkıyor. Kadınların en büyük tutkusu olan ayakkabılar markanın kendine has zarif ve sofistike dokunuşuyla iddialı ve cazibeli formlara kavuşuyor. Ayakkabı koleksiyonunda her zevke hitap eden kadın ayakkabı modelleri kalite ve şıklığın birlikte yorumlanmasıyla dizayn ediliyor. Modern ve şehirli kadınların tercihi olan ve farklı ihtiyaç ve beklentileri karşılayan Pierre Cardin ayakkabıları, stilinize büyülü bir dokunuş ekliyor. Seksi ve gösterişli kadınların tercihi stiletto modellerinden yana olurken, rahatlığına düşkün kadınların tercihi sneaker, babet ve sandalet modellerinden yana oluyor. Ofis stili için şıklığı ve rahatlığı bir arada isteyen kadınlar loafer ve slip on modelleri seçiyorlar. Kış mevsiminde ise ayakları sıcak tutan ama stil sahibi görüntünüzden ödün vermemenizi sağlayan kadın çizme ve bot modelleri, her mevsim şık kalmanızı sağlıyor. Giyim kombinlerinizi şık bir bitirişle noktalayan kadın ayakkabı modelleri, onlarca farklı renk, desen ve model seçeneğiyle harika bir görünüm sergilemenizi sağlıyor. İnce topuklu, kalın topuklu ya da düz ayakkabılar elegant bir stille dokunduğu her şeyi adeta güzelleştiriyor. Fransız tasarım akımının feminen tarzını vurgulayan materyaller ve Fransızlara özgü zarif dokunuşlardan ortaya eşsiz tasarımlar çıkıyor.

Pierre Cardin erkek ayakkabı modelleri ise konforu, estetiği ve maskülenliği bir arada sunuyor. Çağdaş metropol erkeklerinin farklı arayışlarına, stilleri ve zevklerine hitap eden ayakkabılar, farklı ortamlara uyum sağlıyor. Özel davetler ve toplantılar için oxford ayakkabıları ve klasik ayakkabıları tercih eden erkekler, elit ve havalı bir görünüm sağlıyor. Ofis şıklığında ise loafer ve slip on modellerini tercih ederek güçlü bir imaj çizen erkekler, gündelik hayatta casual sneaker modelleri ile sportif görünümler oluşturuyor. Kış mevsiminde birbirinden şık çizme ve botlara yönelen erkekler maceracı ruhlarını tatmin eden outdoor botları seçiyor.

Pierre Cardin Mont Modelleri

Pierre Cardin mont modelleri sonbahar, kış ve ilkbahar mevsimlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Kadın mont modelleri ve kadın kaban modelleri sonbahar ve kış aylarında tek parçada şıklık sağlıyor. Sonbaharda şişme mont, trençkot ve yün montlar tercih edilirken, mevsim kışa döndüğünde kaşe kaban ve pardesü modelleri kürk detayları ve cep aksesuarlarıyla trendy görünmenizi sağlıyor. Trençkot ve altına giydiğiniz şık kalem eteklerle stiletto ayakkabılar estetiğin dozunu arttırırken, rengarenk şişme montlar sokak stiline yön vermenize yardımcı oluyor. Fransız tasarım ekolünün feminen çizgilerini taşıyan kaliteli kumaşlardan yapılan tasarımlar zarif ve elegan görünümünüzü pekiştiriyor.

Erkek mont modelleri ve erkek kaban modelleri, kış mevsiminin zorlu hava koşullarına kafa tutmanızı ve şıklıktan asla ödün vermemenizi sağlıyor. Dayanıklı, uzun ömürlü ve özgün tasarımlar hem işlevsel hem de görüntüsel olarak faydalı hale geliyor. Küçük bedenlerden battal bedenlere kadar farklı stil, renk ve model seçenekleriyle yüzlerce farklı ürün tasarlayarak her kesimden insana hitap etmektedir.

Pierre Cardin

Pierre Cardin Gömlek Modelleri

Pierre Cardin gömlek modelleri, her erkeğin gününü kurtaran giyim parçaları arasında bulunuyor. Her erkeğin giyim stilini ve tavrını belirleyen en önemli detay olan gömlekler özgün çizgileri ve eklektik tarzlarıyla öne çıkıyor. Klasik ya da spor, onlarca farklı renk, desen ve model her ortama uygun bir biçimde kolayca kombinlenebiliyor. Erkek gömlekleri; denim pantolonlar, jean modelleri, kanvas pantolonlar, kargo pantolonları, chino pantolonlar, slim fit pantolonlar ve kumaş pantolonlarla birlikte harika bir biçimde kombin yapılabiliyor. Günlük giyimde klasik yaka erkek gömleklerini, deri montlar, chino pantolonlar, kanvas pantolonlar, kargo pantolonları ya da jean modelleri, sneakerlar ile kullanabilirsiniz. Ofis stilinde Fransız yaka gömlekleri slim fit pantolonlar ya da denim pantolonlar, loafer ve slip on ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz. Gece şıklığında ise İtalyan yaka gömleklerinizi, takım elbise ya da smokinler ve klasik erkek ayakkabıları ile şık bir biçimde bütünleştirebilirsiniz.

Regular, regular fit, slim fit ve extra slim gibi farklı kesimde tasarlanmış erkek gömlek modelleri arasından vücut oranınıza en uygun olan kalıbı tercih ederek, şıklığın dozunu arttırabilirsiniz.

Keten, pamuk ve polyester malzemelerden üretilmiş olan kumaşları mevsime ve duruma uygun bir şekilde seçebilir, kısa kollu ya da uzun kollu modelleri kullanabilirsiniz. İtalyan yaka, klasik yaka ya da Fransız yaka modellerinde de farklı seçeneklerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Erkek modasına dair zengin ve orjinal seçenekler sunan Pierre Cardin ile şıklığınızı tescilleyebilir ve tüm dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Pierre Cardin giyim ve ayakkabılarını inceleyebilirsiniz. 

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın