Vücut şeklinize göre giyinin

 Vücut şeklinize göre giyinin
Okunuyor Vücut şeklinize göre giyinin

Vücudunuzu tanıyor musunuz? Vücut şeklinizin giyiminizde çok da önemli olmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Vücut şeklinizi oluşturan temel özellikler genetik yapınız, kilonuz ve beslenme biçiminiz olabilir. Giysiler de bunda büyük etkisi vardır. Bedeninizi tanımadığınız ve ona uygun giysiler giymediğiniz sürece, olduğunuzdan şişman ya da orantısız görünebilirsiniz. Tabi ki de hiçbir kadının böyle görünmeyi istemeyeceğini bizler de biliyoruz.

Vücut tipinize uygun doğru kıyafet tercihlerini seçerseniz daha estetik ve güzel görünmeniz mümkün. Ayrıca vücut tipinize uygun alışveriş düzeni oturtursanız zamanla bir tarz da yaratmış olabilirsiniz. Peki vücut tipleri nelerdir? Vücut tipleri:

  • Kum Saati
  • Armut Şekli
  • Elma  Şekli olmak üzere 3’e ayrılır.
  • vücut şekilleri

İşte vücut tipinizi belirlemeniz için bazı ipuçları.

Kum Saati

Kum saati şeklinde bir vücudunuzun olduğunu ince belinizden ve buna ters orantılı alt ve üst bedeninizden anlayabilirsiniz. Bu tarz da bir vücut yapısına sahipseniz, ince hatlarınızı ön plana çıkaracak kıyafetler kullanabilirsiniz. Ya da belinize oturup sonradan bollaşan kıyafetler kullanabilirsiniz.

Armut şekli:

Armut şeklinde bir vücut tipiniz varsa öne çıkarmanız gereken yer alt bedeniniz olmalıdır. Orantıyı sağlamak için belden kesik elbiseleri de kullanabilirsiniz.

Elma şekli:

Vücut tipiniz bu şekildeyse karın bel oyuntunuz yok demektir. Kol ve bacaklarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Bol ve dökümlü giysiler kullanabilir, asimetrik tişörtler tercih edebilirsiniz.

Kıvrımsız bir beden tipine sahipseniz omuzlarınızı ve bacaklarınızı ön plana çıkarmak için straplez elbiselerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca tercihe göre belinize, ince ya da bir kemer kullanarak belinizi ortaya çıkartabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın