Yazın keyfini çıkarırken bakımlı kalın

 Yazın keyfini çıkarırken bakımlı kalın
Okunuyor Yazın keyfini çıkarırken bakımlı kalın

Sıcakların kendini iyiden iyiye gösterdiği bu bunaltıcı günlerde, ufak bir tatil kaçamağı hiç de fena olmaz dediğinizi duyar gibiyiz. Ama deniz ve güneşin tadını çıkarırken, aynı zamanda cildinizi ve saçlarınızı da korumayı unutmayın.

Cildinizi korumak için mutlaka yüksek SPF içerikli güneş kremleri kullanın. Güneşten aldığınız D vitamini her ne kadar sizin için yaralı olsa da, aynı zamanda korunmadan direk güneş ışıklarına maruz kaldığınızda cilt kanserine sebep olup, yaşlanmayı hızlandırıyor.

Güneş kreminizi seçerken, cilt tipinizi göz önünde bulundurun. İçeriğinde bulunan bazı besleyici yağlar size iyi gelmeyerek reaksiyonlara sebep olabilir. Çok ağır yapılı olmamasına dikkat edin. Denize girdikten sonra sık sık tazeleyin. Özellikle öğle saatlerinde güneşlenmemeye dikkat edin. Bu saatlerde güneş dik açıda gelir ve en zararlı olduğu saatler bu zamanlardır.

Sıra dışı olun

Yazın sıcaklığını giysilerinize taşıyın. Artık koyu renkleri bir rafa kaldırıp daha açık ve canlı renklere yönelin. Zıt renklerin birbiriyle kombinleyin, sıra dışı bir görünüm elde edin.

Rengârenk keten gömlekler sizi daha serin tutarken, günlük yaşamınızda bile şıklığınıza şıklık katabilecek sayılı unsurlardandır. İster bir kot pantolonla, ister bir kapri ya da şortla kombinleyebilir, aynı zamanda hem spor hem de çekici görünebilirsiniz. İster spor ayakkabı ister espadril tarzı ayakkabılarınızla bu görünümü tamamlayabilirsiniz. Aksesuar olarak bir saat kullanabilir, saatinizin renginizi ayakkabınıza ya da eğer kullanıyorsanız kemerinize uygun seçerek, basit ama fark edilebilir bir tarz yakalabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın