2022 Babalar Günü ve Hediye Önerileri

 2022 Babalar Günü ve Hediye Önerileri
Okunuyor 2022 Babalar Günü ve Hediye Önerileri

Babalar günü yaklaşıyor. Bizler için her türlü fedakarlığı yapan ve her şeyi göze alan babalarımızı bir nebze de olsa mutlu etmek hepimizin görevi. Her ne kadar hediye beklemeseler de hatırlandıklarını gösteren ve yüzlerini güldüren bir hareket onları çok mutlu eder.

Fakat hediye almak oldukça zor ve meşakkatli bir durum. Beğenmek, bedeninin olup olmaması, olmazsa iade koşulları, beğenip beğenmemesi… Bu yüzden özellikle özel günlerde hediye alırken oldukça detaylı ve ince düşünmek gerekebiliyor.

Hediye seçerken AVM’lerde dolaşma devri neredeyse bitti sayılır. Binlerce ürünü bir tıkla adresinize söyleyebilir ve daha avantajlı fiyatlarla dilediğiniz ürüne sahip olabilirsiniz.

Öncelikle babalar gününde hediye seçerken satın aldığınız yerin resmi ve faturalı bir yer olmasını kesinlikle önemsemelisiniz. Resmi olmayan hesaplar ya da web siteleri olumsuz bir koşulda hakkınızı arayamamanıza ve paranızı boşa harcamanıza sebep olur.

Hediyenizi mutlaka Babalar Günü’ne 15 gün kala sipariş vermiş olun. Olası kargo sorunlarıyla geç gelmesini istemezsiniz. Ayrıca geç gelip iade etmek durumunda kalırsanız vaktiniz olmalıdır.

İade seçenekleri hızlı ve süreyi uzatmayan siteleri seçmekte çok önemlidir. Bu konuda site yorumları ve diğer kullanıcıların yorumlarına göz atabilirsiniz.

Tüm bu süreçleri tamamladıktan sonra sıra hediyemizi beğenmeye geliyor. Ancak hediye önerilerini yapmadan önce 2022 Babalar Günü ne zaman ve hangi güne denk geliyor? Babalar Gününün tarihçesi nedir? Bu konuları sizlerle paylaşalım.

2022 Babalar Günü Ne Zaman?

Babalar Günü her sene Haziran Ayının üçüncü Pazar günü kutlanır. 2022’de Babalar Günü 19 Haziran Pazar Günü’ne denk gelmektedir.

Babalar Günü Nereden Geliyor?

Her sene kutlanan Babalar Günü elbette öylesine bir tarihçeye sahip değil. Tüm diğer özel günler gibi bir hikayesi var ve tıpkı tüm hikayeler gibi anlamı da çok derin.

1860’larda yaşanan Amerikan İç Savaşı birçok babayı ailesinden kopartmış ve birçok çocuğu yetim bırakmıştı. Ölenler kadar gazilerde çok fazlaydı ve Sonora Smart Dodd’un babası da o gazilerden biriydi. Annelerinin yokluğunda Sonora ve 5 kardeşine hem annelik hem babalık yapan savaş gazisi Dodd, oldukça çalışkan ve fedakar biriydi. Çocukları üzerinde çok emeği vardı.

Bunu gören kızı Sonora ise her sene Anneler Günü’nü görüyor fakat annesi olmadığı için kutlayamıyordu. Babalığında bir günü olmasını ve kutlanması gerektiğini düşünerek çalışmalara başladı. Aslında planı babasının doğum günü olan 5 Haziran’a yetiştirebilmekti fakat hazırlıklar yetişmeyince Haziran Ayının üçüncü Pazar gününe ertelendi.

Kutlama Washington’da 1910 Yılının 3. Pazar gününde (yine) Haziran 19’a denk gelmişti ve kalabalık oldukça vardı.

Zamanla Babalar Günü oldukça yaygınlaştı ve 1924 yılında Amerikan Başkanı’nın katılımıyla da büyük bir üne sahip oldu. 1966 yılında başkan Lyndon Johnson resmi olarak günü kabul etti ve 1972 yılında ise Richard Nixon Babalar Günü ABD’de resmi tatil olarak kabul görülmeye başladı.

Peki 5 Haziran gibi kesin bir tarihten sonra neden 3. Pazar fikrine dönüş yapıldı? Çünkü 5 Haziran bir sonraki senelerde hafta içine gelebilir ve iş yerinde geçirilen bir gün olması istenmemişti. Pazar günü dünya çapında çoğu  ülkede tatil olduğu için bugün seçildi ve böylece babalarımızın ailesiyle kutlaması büyük olanakta sağlanmış oldu.

En Güzel Babalar Günü Mesajları

Devir artık internet devri olunca özel gün mesajları da oldukça artış gösteriyor. Her ne kadar yüz yüze ve mümkünse bir hediye ile kutlamak daha hoş olsa da farklı şehirlerde oturanlar veya sosyal medya üzerinden ağabey, kardeş ya da akrabalarınızın babalar gününü bir mesaj yoluyla kutlamak oldukça hoş bir jest olabilir. Belki de aldığınız hediyenin içine ekleyeceğiniz bir notta kullanabilirsiniz. İşte en güzel ve yaratıcı Babalar Günü mesajları.

Klasik – Duygusal  Mesajlar

  • Hayatımda olduğun ve bana her zaman destek verdiğin için çok teşekkür ederim. İyi ki varsın ve iyi ki benim babamsın. Babalar Günün kutlu olsun babacığım…
  • Biz seni yalnızca bir gün düşünüyoruz zannetme sakın. Tıpkı senin bizi her gün düşündüğün gibi sen de bizim her gün aklımızda ve kalbimizdesin. Böyle güzel bir baba olduğun için bir gün değil her gün teşekkür ediyoruz. Babalar Günün Kutlu Olsun…
  • Her yaşımda bana katlanıp eksiklerimi giderdiğin, bana ayakta durmayı öğrettiğin için ne kadar teşekkür etsem az… Babalar Günün kutlu olsun…
  • Ben daha çocukken çocuk gibi, gençliğimde bir derdim olduğunda, beni dinleyip arkadaşım gibi, ihtiyacım olduğunda koca bir dağ gibi davranıp bana akıl verdiğin için sana çok teşekkür ederim. Sen tanıdığım en iyi insansın ve en iyi babasın. Babalar Günün kutlu olsun!

Komik Mesajlar

  • Belki kral değildin ama bana hep prens/prenses gibi davrandın. Babalar günün kutlu olsun en kral baba!
  • Bazı insanlar süper kahramanlara inanmıyorlar. Gayet normal, daha babamla tanışmadılar.
  • Benden sonra eve gelen (kardeşim) kişiyle olan kavgalarımda hep beni haklı bulduğun için teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim. Babalar Günün kutlu olsun!
  • Dünyada bir eşin yok babacığım. Özellikle annem izin vermediğinde “yapabilirsin” dediğinde… Babalar günün kutlu olsun.
  • Annemin akrabalarına aldırış etme, sen gördüğüm en iyi babasın.

Babalar Günü Hediye Tavsiyeleri

Babalar gününün en önemli sorusu ve sorunu. Babalar Gününde ne hediye almalıyız? Her ne kadar hediye istemediklerini söyleseler de hediyeyi görünce mutluluktan havalara uçarlar. Onun bu mutluluğunu görmek için en doğru kararı Markastok.com da verebilirsin.

Benim babam tam bir klasikçidir ve klişeleri sever diyorsanız bu öneriler tam size göre.

Klasiklerden en klasiği vazgeçilmez bir hediye varsa o da gömleklerdir. Birbirinden farklı modelde oversize, slim, regular kesim ve birbirinden farklı renklerde gömlekleri inceleyerek ona en uygun gömleği alabilirsiniz.

Aksesuar olarak ise babalarımıza alınabilecek en güzel aksesuar saat ve cüzdan diyebiliriz. Özellikle deri kordon bir saate eş deri Buratti ya da Eastpak cüzdan harika bir seçim olabilir.

Ayrıca diğer giyim hediyelerinde uygun bedenleri bulmakta zorlanıyorsanız Markastok’un Büyük Beden kategorisinden de rahatlıkla seçim yapabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın