8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü
Okunuyor 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Her yıl Mart ayının 8. gününde kutlanan Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından tanınmış, kadınların hak ve hürriyetlerini ön planda tutan özel bir gündür.

Günümüzde hemen hemen dünyanın her yerinde kutlanan Dünya Kadınlar Günü; kadınların iş hayatında olmaları, bilim, sosyoloji, siyaset gibi hayatın her alanında gösterdikleri başarıları kutlamaya adanmıştır.

8 Mart Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Yüz yılı aşkın süredir kutlanan Dünya Kadınlar Günü’nün kökeni, işçi hakları hareketine dayanıyor.

1908 yılında ABD’nin New York kentinde, bir dokuma fabrikasında çok zor şartlar altında çalışan 15 bin kadının; daha iyi çalışma koşulları, daha az mesai, daha iyi maaş ve seçme hakkı talep etmesiyle başlamıştır. Koşulların her geçen gün daha kötüye gittiğini gören kadınlar, 8 Mart 1908 günü bir araya gelerek grev kararı almıştır. Bu grev, ABD’de birçok işçi hareketi ve sosyal haklarda iyileştirme istenen konularda yol gösterici olmuştur.

Ardından Avrupa ülkelerinde de kadın hakları için hareketlilik başlamıştır. Kadınların seçme ve seçilme hakkı, eşit şartlarda çalışma ve eğitim haklarının savunulduğu bu hareket 1910 tarihinde kabul görmüştür.

1910 yılına gelindiğinde, 8 Mart tarihi Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir. Clara Zetkin ise bu günü uluslararası hale getirmeyi teklif etmiş ve Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiştir. Bu yıldan itibaren Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl kutlanmıştır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hediye önerileri:

Hayatın her alanında büyük başarılar gösteren kadınlara atfedilmiş bu günde kadınları mutlu etmek için hediyeler alınabilir.

Sporu hayatının mottosu haline getirmiş kadınlar için spor yaparken şık ve özgüveni yüksek hissettiren Hummel’ın logo baskılı eşofman takımları, taytları ve t-shirtleri ilk sıradaki hediye tercihlerinizden olabilir.

Zamanı çok kıymetli olan kadınlar için şık bir kadın kol saati ideal hediyelerden olacaktır. Aksesuarlardan bahsetmeye başlamışken  çanta tutkunu kadınlar için markastok.com’da inceleyebileceğiniz bir çok çanta modeli sizi bekliyor. Klasik stilden spor şık çantalara her tarza uygun hediye edebileceğiniz çantalar zamansız ve şık hediyelerden olacak.

Uzun çalışma saatleri olan ya da yürüyüş yapmayı seven kadınlar için konforlu trend spor ayakkabılar da tercih edebileceğiniz hediyeler arasında. Gününün daha keyifli hale gelmesini istediğiniz kadınlar için Vans, Tommy Hilfiger, Converse ve daha birçok markada kadın spor ayakkabılar 8 Mart Kadınlar Günü için hediyelerden.

Casual şık stili benimsemiş kadınlar için Mavi marka şık bir gömlek, Levi’s jean pantolon, Only marka elbiseler de zamansız hediyeler arasına olacak.

Mevsim geçişlerinde ne giyeceğimize karar veremediğimiz şu günlerde şık deri ceketler de iddialı hediyeler arasında. Soğuk havalarda içimizi ısıtacak yumuşacık Lela hırkalar, geniş renk ve model seçeneği ile her tarza hitap ediyor. Capcanlı renklerdeki Lela sweatshirtler, balıkçı yaka kazaklar da henüz hediye tercihinde bulunmadıysanız, kullanışlı ve şık hediyeler listesinde liste başı.

Çiçek ve meyve kokularıyla baş döndürücü etki yaratan Lela parfümler, her an sizi hatırlatacak ve ideal hediye seçimlerinden olacaktır. Kadınların favori tercihlerinden olan Lela parfümlerle şık bir Kadınlar Günü Hediyesi seçebilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın