8 Mart Kadınlar Günü Hediye Fikirleri

 8 Mart Kadınlar Günü Hediye Fikirleri
Okunuyor 8 Mart Kadınlar Günü Hediye Fikirleri

 

8 Mart Kadınlar Günü’ne Özel Hediye Fikirleri

Kadınlar Günü nedir? Hangi tarihte kutlanır? Nasıl ortaya çıkmıştır ve Kadınlar Günü’nde hangi hediyeleri tercih etmeliyim? sorularını sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Kadınlar Günü hangi tarihte kutlanır?

Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm dünyada Mart ayının 8. günü kutlanmaktadır. 2020 yılında Kadınlar Günü 8 Mart Pazar gününe denk gelmektedir.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nasıl ortaya çıkmıştır?

8 Mart Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Yüz yılı aşkın süredir kutlanan Dünya Kadınlar Günü’nün kökeni, işçi hakları hareketine dayanıyor.

1908 yılında ABD’nin New York kentinde, bir dokuma fabrikasında çok zor şartlar altında çalışan 15 bin kadının; daha iyi çalışma koşulları, daha az mesai, daha iyi maaş ve seçme hakkı talep etmesiyle başlamıştır. Koşulların her geçen gün daha kötüye gittiğini gören kadınlar, 8 Mart 1908 günü bir araya gelerek grev kararı almıştır. Bu grev, ABD’de birçok işçi hareketi ve sosyal haklarda iyileştirme istenen konularda yol gösterici olmuştur.

1909 yılına gelindiğinde, 8 Mart tarihi Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir. Clara Zetkin ise bu günü uluslararası hale getirmeyi teklif etmiş ve Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiştir. Bu yıldan itibaren Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl kutlanmıştır.

8 Mart Kadınlar Günü’nde alınacak hediye önerileri:

Her an yanımızda olan ve varlıklarıyla güç veren kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü hediye tercihleri nasıl olmalı? Siz de klasik hediyelerden sıkıldıysanız yazımıza göz atmanızda fayda var.

Maskülen ve iddialı olmayı seven kadınlar için kadın pantolon ve çizmeler doğru hediye tercihlerinden olacaktır.

İlkbahar-yaz sezonlarında rahat ve cool görünümleriyle ön planda olan Vans, Converse, Tommy Hilfiger sneakerlar da dikkat çekici hediyeler arasında olacaktır. Kış sezonu bitmiş olsa da Kadınlar Günü kampanyalarından faydalanarak kadın bot modellerini inceleyebilir ve şık bir bot hediye alabilirsiniz.

Hediye alacağınız kişi spor yapmayı ve doğa yürüyüşlerini seviyorsa Scooter spor ayakkabı ve Lumberjack günlük ayakkabı onu mutlu edecektir. Yaz kış zevkle giyilen Converse kadın ayakkabı modelleri de aradığınız hediye olabilir.

2020-21 İlkbahar-Yaz Sezonunun ilk günlerinde kışlık kıyafetleri yavaş yavaş kaldırıyor ve mevsimlik giysilere yer açıyoruz. Geçiş dönemlerinde ne giyeceğimize karar veremiyor; kalın giyinsek sıcak, ince giyinsek soğuk hissediyoruz. Bu döneme denk gelen 8 Mart Kadınlar Günü’nde mevsim geçişlerinde rahatlıkla kullanılabilecek deri ceketler ve Only yağmurluk trend hediyeler arasında olacaktır.

Casual şıklık sevenler için Only elbise, Mavi kadın gömlek ve Mavi kadın tişört de yine doğru hediyeler arasında.

Siz hala hediye almak istediğiniz kişilere ne alacağınıza karar veremediyseniz, sweatshirtler her zaman kurtarıcı hediyeler arasında olmuştur. Birçok tarzda ve renkte olan sweatshirtler, Lela, Levis, Mavi, Only ve Vero Moda markalarında bulunmaktadır.

Hediye almak istediğiniz kişi çalışıyorsa, ona daha klasik tarzda ofis şıklığında hediyeler alabilirsiniz. Kadınlar Günü indirimlerinden faydalanarak, Via Dante, Ekol, Ayhan markalarında şık sigaret kadın pantolonları, kalem etekler ve şık bluzlar tercih edebilirsiniz.

Kadın ayakkabı ve çanta modelleri de hem kullanışlı olmaları hem genel ihtiyaca uygun olduğu için aranan hediyelikler arasında bulunuyorlar. Pierre Cardin, Via Dante ve Lela şık topuklu ayakkabılar ve çantalar size fikir verecek hediyeler arasında olacaktır.

Kadınlar Günü’ne özel kampanyalar ile tanıdığınız kadınları mutlu edebilir ve sizde kendinize hediyeler alabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın