Harika Bir Tatil İçin Adım Adım Bavul Hazırlama Rehberi

 Harika Bir Tatil İçin Adım Adım Bavul Hazırlama Rehberi
Okunuyor Harika Bir Tatil İçin Adım Adım Bavul Hazırlama Rehberi

Tatile çıkıyor olmak herkes için heyecan verici olmalıdır. Ancak tatile çıkarken yaşadığımız en büyük telaşlardan bir tanesi de valiz hazırlamaktır. Yanımıza almamız gereken her şeyi eksiksiz ve eşyalarımıza zarar gelmeyecek şekilde taşımak isteriz. Bavul hazırlamak çok zor bir iş olmasa da, yanınızda götürmek istediğiniz bütün eşyalarınızı deforme etmeden, kırıştırmadan bavulunuzun içine yerleştirmek iyi bir organizasyon ve düzen gerektirir. Ayrıca kıyafetlerin yanı sıra yanınızda götüreceğiniz parfüm, şampuan, güneş kremleri, makyaj malzemeleri gibi diğer eşyaların hem zarar görmemesi hem de ambalajları ile ilgili bir sorun yaşanıp diğer eşyalarınıza zarar vermemesi için de ayrıca dikkat ve özen göstermeniz gerekir.

İlk olarak yolculuk amacınız, gideceğiniz şehir ya da bölge, kalacağınız mekan ve tatilinizin alacağı zamana göre bir planlama yapılması gerekir. Bir iş gezisi ya da tatil için hazırlamanız ve yanınıza almanız gereken bavullar tamamen birbirinden farklı olacaktır. Sizin için hazırladığımız sizlere zaman tasarrufu sağlayacak olan kolay ve pratik bavul hazırlama tavsiyelerimize dikkat ederseniz, seyahate çıkmadan önce valizlerinizi hazırlamak için günler öncesinden düşünmenize ve hazırlık yapmanıza gerek kalmayacak. Seyahat bavulu olarak Buratti marka bavul tercih etmenizi öneriyoruz.Buratti Bavul

Valiz Hazırlamadan Önce, Liste Yapmalısınız.

Valizinizin içine koyacağınız eşyalar aslında günlük hayatınızın minik bir kopyası gibi olacaktır. Bir yere giderken yanınıza sürekli kullandığınız, giydiğiniz hemen hemen her şeyi almak istersiniz. Ama bunların yanı sıra yanınıza gereksiz eşyalar ile dolu bir bavul, hiç de işinize yaramayacağı gibi aynı zamanda size boş yere zaman ve enerji kaybettirir. Bu nedenle valizinizde sadece gerçekten ihtiyacınız olan şeyler yer almalıdır. Pratik bir gezi için kesinlikle yanınızda olması gerekiyor olan en temel eşyaların minimum listesini yaparak işe başlayabilirsiniz. Olmasa da olur veya çok da önemli değil diyebileceğiniz hiç bir eşyayı bavulunuza koymamanız ve yanınızda taşımamanız adına elemeler yapabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde daha kısa bir zamanda bavulunuzu hazırlayabilirsiniz. Üstelik gerçekten ihtiyacınız olmayan eşyaları elediğiniz zaman bavulunuza sizin için gerekli olan daha çok eşyanızı sığdırabilirsiniz.

Ön Kombin Yapın

Gideceğiniz yere göre giyeceğiniz kıyafetlerin, ayakkabıların, takıların her birini birbiriyle kombin yaparak büyük bir karmaşadan kurtulabilirsiniz. Tatile çıktıktan sonra fazlalıklarla uğraşmak zorunda kalmamak için bu yöntem ideal bir yöntem olacaktır. Aynı zamanda önceden kombinleyerek götürdüğünüz kıyafetler tatilde de hayatınızı kolaylaştırır ve sizi ne giysem sorusundan kurtarır.

Kombinler tamamlandıktan yani o zor kararlar verildikten sonra kıyafetlerinizi bavula koyarken katlamak yerine rulo yaparak bavulunuza yerleştirin. Bu yöntem sayesinde kıyafetleriniz hem çok ama çok daha az yer kaplayacak hem daha düzenli olacak hem de buruşmayacaktır. Denediğinize asla pişman olmayacaksınız.Buratti Bavul

Ayakkabıları Bavula Yerleştirirken Dikkat

Tam bavulunuzda her-şey yolundayken ve hazırlıklar biterken ayakkabıları koymanız gerektiği aklınıza gelir. Bir bakarsınız ki bavulda yer kalmamış. Bu durumu özellikle bayanlar sıklıkla yaşamaktadır. Ama üzülmeyin çünkü bu durumu yaşayan herkes için harika bir tüyomuz var.

Elbiselerinizle kombinlemiş olduğunuz ve yanınıza almak istediğiniz ayakkabılarınızın içine çorap, parfüm, güneş kremleri ya da boyutları uyan herhangi diğer eşyalarınızı yerleştirerek bavulunuzda kolaylıkla iyi bir yer tasarrufu yapabilirsiniz.

Takılarınızı Düzenlerken Dikkatli Olun

Takılarım yanımda olmadan şuradan şuraya gitmem diyenlerdenseniz bavul hazırlamak artık sizin için daha da keyifli bir hal alacak. Çünkü istediğiniz bütün takılarınızı karıştırmadan ve zarar görmelerine engel olarak dilediğiniz gibi yanınızda götürebilirsiniz.

Yüzük ve küçük küpeleriniz için lens ya ya ilaç kutularında muhafaza etmeyi tercih etmenizi öneririz. Bu yöntem ile takımlarınızın kaybolmasını ve birbirlerine karışıp zorlu düğümler oluşturmasını engellemiş olacaksınız. Minik küpeleriniz ve diğer ufak aksesuarlar için diğer bir çözüm önerisi ise düğmeler kullanmak olabilir. Küçük düğmelerin deliklerine küpelerinizi takarak da kaybolmalarını ve zarar görmelerini rahatlıkla önleyebilirsiniz.

 

Kolyelerinizin düğüm olmasını engellemek için ise bitmiş bir koli bandının iskeleti size ilaç gibi gelecektir. Yanınıza almak istediğiniz kolyeleri koli bandının iskeletinden geçirerek takmanız karışmalarını ve düğüm olmalarını engellemek için yeterli olacaktır. Aynı zamanda minik takı paketleri kullanarak da takımlarınızın karışmasına engel olabilirsiniz. Her birini farklı bir pakete koyarak yanınıza alacağınız takıların birbirine karışmasını kolayca engellemiş olacaksınız.Buratti Bavul

Bavulunuzda Mutlaka Olması Gereken Eşyalar Nelerdir?

Kalacağınız gün ve gideceğiniz ortama göre seçip önceden kombinleyerek yanınıza alacağınız kıyafetleriniz tabi ki listemizin en başında geliyor.

Kıyafetlerinize uygun olan minimum sayıda kullanabileceğiniz spor ayakkabı, sandalet ve buna benzeyen az yer kaplayacak ayakkabılar bavulunuzun olmazsa olmazları arasındadır.

Daha sonra eklemeniz gereken bir diğer önemli eşya grubu ise gidiş geliş süresince ihtiyaçlarınıza yetecek miktarda ve küçük boyutlarda diş fırçası, diş macunu, parfüm, şampuan, güneş kremi gibi kişisel bakım malzemeleri olacaktır.

Bavulunuzda mutlaka olması gereken eşyalar listemizin bir diğer önemli eşya grubu ise tatil boyunca sizlere yetecek kadar iç çamaşırı, çorap, kemer gibi temel eşyalardır.

Seyahatiniz sırasında ihtiyaç duyacağınız ve kullanacağınız telefon, tablet, laptop, fotoğraf makinesi ve en önemlisi şarj aletleriniz gibi elektronik cihazlar bir bavulun vazgeçilmezleridir.

Her daim yanınızda olması gereken pasaport, ehliyet, vize belgeleri gibi belgeler ve evraklar da bir bavulun vazgeçilmezleridir.

Küçük Bavula Eşya Sığdırmak

Tatiliniz için eğer küçük bir bavul seçtiyseniz kısa bir seyahat planladığınız anlamına gelir. Bu nedenle yanınıza elinizden geldiği kadar az sayıda ve birbirleri ile kombinleyerek kullanabileceğiniz kıyafetlerinizi katlayın ve sıkı sıkı yuvarlayarak eşyaların hacmini olabildiğince daraltın. Ayakkabı ve temizlik, bakım malzemeleri gibi eşyaları bavulun en altına koyabilirsiniz. Kalan boşluklara kemer, şarj aleti, aksesuarlar gibi küçük eşyalarınızı sıkıştırın. Bu işlemden sonra bavulunuzda hala boş yerler kaldığını göreceksiniz. Bu boşlukları seyahat dönüşünde oradan aldığınız hediyeler ve eşyalar için kullanabilirsiniz.

Büyük Bavul Yerleştirme için Öneriler

Geniş bir aileye sahipseniz veya uzun süreli bir seyahate çıkacaksanız seçtiğiniz büyük boy bavulunuz, taşıma güçlüğü çekmemeniz için kesinlikle tekerlekli ve ya çek-çekli olmalıdır. Bavulunuzun boyutu büyük olduğu için tıka basa her eşyayı içine doldurmak yerine ihtiyaç listesine göre hazırlayabileceğiniz minimum eşya sayınızı düşünmeniz gerekir. Aynı türden olan kıyafetlerinizi buruşmayacak şekilde bavula yerleştirebilmek için bavulun zeminine özenli bir şekilde serip üst üste katlayabilir, daha az yer tutmasını sağlayabilirsiniz.Bavulunuza önce ayakkabılarınızı en alta gelecek şekilde ekleyin. Kalın kumaşlı ağır kıyafetleri de en alta koymak diğer kıyafetlerin buruşmasına engel olmak için iyi bir seçenektir. Bavulunuzdaki tüm boşlukları, uygun eşyalarla doldurduktan sonra ihtiyacınız olan her şeyi yanınıza aldığınızı tekrar kontrol edin. Daha sonra bavul hazırlama işiniz bitmiş olacaktır.Buratti Valiz

Bavullar Karışmasın!

Havaalanlarında ve otobüslerde en sık karşılaşılan durumlardan biri de aynı tip, aynı model ya da aynı renkte olan bavulların kaybolması ya da karışmasıdır. Oldukça can sıkıcı olan bu durumla karşılaşmamak için basit çözümler deneyebilirsiniz.

Eğer ki kısa bir seyahat ve uçak yolculuğu planınız varsa kabine sığabilecek küçük valiz almayı tercih etmeniz, hava alanında valizinizin gelmesini beklemeyi ve kaybolma riskini önler.

Valizinizi alırken rengini, herkesin kullanmayı tercih ettiği siyah, kahverengi, bej gibi renkler yerine, farklı renklerden hatta mümkünse neon renklerden seçebilirsiniz.

Eğer bir valize sahipseniz ve renk değiştirme şansınız yoksa bavulunuzun üzerine renkli bantlar yapıştırabilirsiniz.

En kolay yöntemi ile en azından valiz üzerindeki etiketlere iletişim numaranızı yazmayı unutmamanızı öneririz.

Bavul Önerisi: Buratti Bavul-Valiz

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın