Kadın Giyimde Yaka Çeşitliliği

 Kadın Giyimde Yaka Çeşitliliği
Okunuyor Kadın Giyimde Yaka Çeşitliliği

Elbiseler, bluzler, gömlekler her biri kumaşı, rengi, işçiliği konusunda kendi içinde çeşitlere ayrılıyor. Fakat bir kıyafeti seçerken en önemli etkenlerden biri şüphesiz yaka çeşitleri. Erkek giyimde pek çeşit olmasa da kadın giyim sektöründe yaka dediğinizde önünü alamadığınız bir engin denizle karşılaşıyorsunuz. Hal böyle olunca doğru kombini bulmak, hangi yakanın ne ile gideceğini ayarlamak ya da hangi organizasyonda daha doğru bir seçim olacağını belirlemek bir hayli zorlaşıyor. Markastok blog ekibi olarak bu yazımızda kadın giyimdeki yaka çeşitliliğini, neyi nerelerde giyebileceğinizi ve kombin önerilerini anlatacağız.

 

Yaka stilini tercih ederken

Yaka stilinizi tercih derken fiziğinizle ve karakterinizle bağdaşık olması çok önemli. Ayrıca nerede giyileceği de. Ancak bu kadar detaya girmeden önce genel hatlarıyla yaka seçerken nelere dikkat etmelisiniz ondan bahsedelim.

Öncelikle boy ve kilonuz fazlasıyla önemli. Uzun bir boyunuz varsa yaka anlamında daha avantajlısınız demektir. Bunların dışında omuz genişliğiniz, surat yapınız, boyun uzunluğunuz ve göğüs büyüklüğünüz de etkin faktörler arasında.

 

Yuvarlak yaka

Diğer isimleriyle telaffuz edecek olursak bisiklet yaka ya da sıfır yaka diyebiliriz. V yaka ile birlikte günlük giyimde en çok tercih edilen yaka çeşitlerinden geliyor. Aradığınız her modelde ürünü mutlaka yuvarlak yaka çeşidi ile bulabilirsiniz. Bu yüzden kombin yapmanız da oldukça kolay bir yaka çeşidi.

Yuvarlak yaka ürünler için buraya tıklayın.

V Yaka

Yine gündelik hayatın en çok kullanılan yakalarından biri V yaka. Herkesin bildiği gibi boyun bölgesinden göğüs bölgesine doğru gitgide darlaşan bir yaka tipidir. Kendi içinde de V yakalar çeşitleniyor. Dar, geniş, derin, normal ya da dekoltelerine göre çeşitleri artar.

V yaka ürünler için buraya tıklayan.

Balıkçı Yaka

Herkesin bildiği, ağırlıklı olarak kışın tercih edilen balıkçı yaka genelde kazaklar için kullanılan bir yaka çeşidi. Boğazı geniş ve soğuklardan koruyucu bu yaka kazaklar kışın sizi soğuklardan korumak için harika bir tercih.

Balıkçı yaka ürünler için buraya tıklayan.

Kayık Yaka

İsminden de anlaşılacağı üzere yaka tipi bir gondola benzediği için kayık ismini almış yaka tipidir. Bu yaka tipide günlük kıyafetlerde oldukça tercih edilen kolayca kombin yapabileceğiniz bir yaka tarzı.

Polo Yaka

Herkesin bildiği genellikle erkeklerde kullanılsa da kadınlarında çeşit bulabildiği yakalardandır polo yaka. Asla modası geçmeyecek polo yakalar modeline göre hem spor giyiminizde hem de gündelik, iş hayatınızda tercih edebileceğiniz nitelikli ürünlerden.

Polo yaka ürünler için buraya tıklayın.

Kare Yaka

Kare yaka genellikle daha naif ve gösterişli durumlarda tercih edilen bir yaka tipidir. Prenses kol detaylarıyla ya da ince askı ile oldukça şık duran bu yaka tarzı köprücük kemikleri belirgin olanlar için mükemmel bir tercih olacaktır.

Kare yaka ürünler için buraya tıklayın.

Bebe Yaka

Şirinlik ve tatlılık ilk bakışta belli olsun istiyorsanız bebe yaka tam size göre bir yaka çeşidi. İlkokul çocuklarını andıran dantelli ya da farklı modelleri ile bu yakalar içindeki çocuğu kaybetmeyenlerin hala kullandığı bir yaka çeşidi. Sonradan eklenebilir-çıkartılabilir seçenekleri olan modellerde bu ürünün tercih edilme sebeplerinden.

Straplez Yaka

İsmini bol bol duyduğumuz straplez yakalar için aslında askısız da diyebiliriz. Koltuk altında göğüs çizgisinde biten bu yakasız elbise tipi özellikle gece elbiselerinde ve düğün nişan gibi yerlerde daha makul kalıyor. Özellikle göğüs büyüklüğünüz ortalama üstüyse ve ince omuzluysanız straplez yaka elbiseler tam sizlik diyebiliriz.

Kruvaze Yaka

Oldukça şık, klasik ve güzel yaka tiplerinden olan kruvaze yakalar V yakaya oldukça benzerler. Farkı ise V şeklini sağlayan birbirinin üzerine gelerek iki ayrı parçadan oluşmasıdır. Hem günlük kullanımda hem akşam yemeği gibi özel günlerinizde rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu yakalar istediğiniz jeanlerle kolayca kombinlenebilir. Elbise kruvaze yakalarda buna ihtiyaç yoktur.

Kruvaze yaka ürünler için buraya tıklayın.

Asimetrik Yaka

Bir omuzdan başlayıp çapraz göğüs hizasına inan asimetrik yakalar oldukça tercih sırasında yukarı sıralarda. Özellikle gece kıyafeti olarak tercih edilen asimetrik yakalar göğüs boyu ve omuz genişliği ideal olan kadınlarda oldukça iddialı ve güzel durur.

Prenses Yaka

Biraz kayık yaka benzeyen prenses yakaların farkı daha estetik şekilde modellenmeleri diyebiliriz. Genelde gelinlik ve elbiselerde kullanılır. Özellikle kol bölgesine uzanan detaylarıyla bir tatlı bir hava katan bu yaka çeşidinde kendinizi prenses gibi hissedebilirsiniz.

Kalp Yaka

İsminden de anlayacağınız üzere kalp şeklinde yaka çeşitleridir. Yine gelinlik ve elbiselerde daha çok karşımıza çıkan bu model göğüs genişliğiniz ortalamanın üstündeyse bambaşka bir tarz katabilir. Daha tatlı görünüm sağlayan kalp yakalar hanım hanımcık bir kombin olabilir.

Düz Yaka (Hakim)

Düz yaka diğer adıyla hakim yaka çeşitleri genellikle gömleklerde tercih edilen bir yakadır. 18. yy. havasında giyinmek isterseniz dantelli düz yaka gömlekler harika bir seçenek olur. İş hayatında da rahatlıkla kullanabileceğiniz bir yaka olan düz yakalar prezentabl giyimde gardırobunuzun vazgeçilmezi olmalı.

Düz yaka gömlekler için buraya tıklayın.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın