Kışın Modası: Kaşe Kaban Kombinleri

 Kışın Modası: Kaşe Kaban Kombinleri
Okunuyor Kışın Modası: Kaşe Kaban Kombinleri

Her mevsimde belli başlı parçalar moda olurken bazı parçalar ise daha az tercih edilebiliyor. Ancak kaşe kabanlar tüm bu kalıpların dışında bir parça. Hiçbir zaman modası geçmeyen kaşe kabanların ciddi bir duruşu ve çekiciliği var. Hem klasik hem de ikonik duran kaşe kabanlar herkes tarafından çok seviliyor. Kadın erkek fark etmeksizin ayrı modelleri bulunuyor.

Kaşe kabanların tercih edilmesindeki en önemli noktalar tarzı ve duruşu olabilir. Fakat bunun yanında sıcak tutması da ciddi bir tercih sebebi. Kaşe kabanların genelde kalın ve uzun oluşu soğuğu ciddi anlamda kesiyor. Bu sayede kış aylarını sıcak ve tarz geçirmenize imkan sağlıyor.

Kaşe Kaban Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Dış giyimde kaşe kabanı tercih ederken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta da bulunmuyor değil. Her ne kadar güzel ve herkese yakışan bir parça olsa da bir ağırlığı ve bir klası var. Bu yüzden bazı noktalara dikkat ederek tercih edildiğinde harika kombinler çıkartabilir ve gözleri üzerinize çekebilirsiniz.

Peki kaşe kaban tercih ederken nelere dikkat edilmeli?

  • Ürünün kalitesi ve hammaddesi
  • Kalınlığı
  • Tarz bir duruş için yaka ve cep detayları
  • Geniş omuz & bel bölgesinde daralma
  • Beden

Ürünün Kalitesi ve Hammaddesi

Eğer mağazadan alışveriş yapıyorsanız bir kabanın ya da tüm giyim ürünlerinin kalitesini deneyerek, dokunarak hissedebilirsiniz. Ancak internetten alıyorsanız öncelikle sitenin güvenilirliğine ve ürün detay bölümünde yazan açıklamalara fazlasıyla dikkat etmeniz gerekiyor.

Bir kaşe kabanın kaliteli olduğunu hammaddesinden anlayabilirsiniz. Kaliteli bir kaşe kaban %100 pamuk veya pamuk & polyester karışımlıdır. Bu sayede sizi sıcak tutar veya yakmaz. Naylon gibi yüksek plastik içeren ürünlerden uzak durmalısınız. Fiyat performans açısından %100 polyester ürünler de tercih edilebilir. Ancak içerisinde pamuk bulundurması daha yararlıdır.

Güvenilir bir siteden alışveriş yaptığınız taktirde içinize sinmeyen veya vaad edilenin dışında bir ürün alırsanız hemen iade edebilirsiniz.

Kalınlık

Kış aylarında yapacağınız kaban alışverişinde tarzı dışında en önem vermeniz gereken metriklerden biri şüphesi kabanın kalınlığıdır. Kaban ne kadar kalın olursa o kadar sıcak tutacaktır. Ayrıca boyun bölgesini kapatması, soğuğu engellemede o kadar önemlidir.

Kaban alışverişinde kalınlığa dikkat çok önemlidir fakat haddinden fazla şişik mont ve kabanların bir dezavantajı da mevcut. Kaban fazla kalın ve şişik bir görünüme sahipse altına yapacağınız kombin zorlaşacaktır. Daha gündelik ve rahat kombinler yapabilmek için kabanlarınızı ve montlarınızı aşırı şişik ve kalın tercih etmeyiniz.

Yaka ve Cep Detayları

Bir kaşe kabanı en çok sevdiren şey duruşudur. Kaşe kabanın bütün olayı asil ve cool duruşundadır. Bunu mümkün kılan en önemli özellikte kabanın cep ve yakalarının gözükür olmasıdır.

Kabanlarda yaka çeşitleri nelerdir? Kabanlarda yaka çeşitleri:

  • Kruvaze yaka kaban
  • Dik yaka kaban
  • Geniş yaka kaban
  • Kurtağzı yaka kaban
  • Mono yaka kaban
  • Kapüşonlu yaka kaban

Bel ve Omuz Oranı

Kaşe kaban alırken dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan biri omuz ve bel bölgesidir. Kabanda estetik bir görünüm için bel bölgesinin dar, omuzların geniş olması gerekmektedir. Bu genişlik ve darlık vücudunuza oranla ne kadar ideal olursa o kadar çekici gözükür. Özellikle bel bölgesindeki darlık bir kaban için olmazsa olmazdır diyebiliriz.

Beden

Kaşe kabanda beden seçerken genelde bir beden büyük almak işe yarayan bir yöntemdir. Bunun sebebi kabanlar kışın tercih edilen ürünlerdir ve kabanın altına da sweatshirt, kazak gibi kalın ürünler tercih edersiniz. Yapışık ve sıkışık bir görünüm yaşamamak için kaban seçiminde bir beden büyük tercih edebilirsiniz.

Kaşe Kaban Kombin Önerileri

Kaşe kabanlar genel duruşu itibari ile spor değil daha klasik bir görünüm katar. Elbette sporlaştırabilirsiniz ancak ne kadar klasik durursa o kadar göz alıcı olur.

Öncelikle kabanın rengi çok önemlidir. Sonbahar aylarında taba, açık kahve, bej ve siyah kabanlar tam isabet bir seçenek olacaktır. Özellikle taba ve açık kahve renkleri kesinlikle tercih etmeniz gereken renklerdir.

Erkekler için kabanda açık kahve ve taba tercih edildiği taktirde içine boğazlı siyah-beyaz balıkçı yaka triko ve siyah pantolon mükemmel bir kombin olur. Tercihiniz siyah ve bej kaban ise içine ve altına tercih edeceğiniz kombinde taba ve açık kahve kullanabilirsiniz. Bu tarz kabanların altına Harley Davidson ve Cat gibi botlar çok yakışacaktır.

Kaban İle Tercih Edilen Botlar

Kadınlarda elbette kombin seçeneği çok fazla. Yine zıt renkleri kullanmayı ya da takım bir kombin yapmayı deneyebilirsiniz. Kış aylarında dikkat çekici bir takım kombini için ekru-bej renkleri kombinleyebilirsiniz. Çift düğmeli bej kaban altına ekru pantolon ve bej bot farklı bir kombin olacaktır. Zıt renklerde siyah ve beyaz her kombinasyonda güzel durabilir. Zıt renk kombinlerinde kaban rengi ile ayakkabı renginizin uyumlu olmasına önem verin. Fötr ve geniş şapkalar tarzınızı daha romantik ve çekici kılabilir.  Bu aylarda gri tonlar da bir kaban içine beyaz boğazlı kazak ve siyah pantolon harika bir kombin olacaktır.

Renkli giyinmeyi sevenler renkli kabanlar ile daha sportif kombinler çıkartabilirler. Özellikle kot pantolonlar bu tarz kabanların altında şık gözükebilir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın