Kişisel bakımınızı aksatmayın…

 Kişisel bakımınızı aksatmayın…
Okunuyor Kişisel bakımınızı aksatmayın…

 

Hiç şüphesiz 2010’lu yılların başından itibaren erkeklerin de modada daha çok yer bulduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde de, hem modayı takip eden hem de bakımlı erkeklerin daha revaçta olduğunu biliyoruz. Tabi ki de, çok da çaba gerektirmeden ufak dokunuşlar ve küçük detaylarla yapılabilen bir bakımdan söz ediyoruz.

1.Tıraş olun

Her ne kadar sakalın bir erkeği daha çekici gösterdiği söylense de, fazla uzamış ve dağınık gözüken sakallar karşı cinse itici gelebilir. Yüzünüze yakışan şekli ve boyutu, zaman içerisinde kendiniz de fark edip, sonrasında bu modeli düzenli aralıklarla düzelterek ya da kısaltarak kullanabilirsiniz.

2. Maske yapın

Maskeler de bakımlı olmak gibi yalnızca bayanlara özgü bir şey değildir. Siz de cilt tipinize göre maskeyi seçmek için bu konuda uzman birinden tavsiye alarak haftada bir ya da iki defa bu maskeyi kullanarak cildinizin bir hafta boyunca daha temiz ve canlı görünmesini sağlayabilirsiniz

3. Parfüm seçimi

Bakımlı olmak aynı zamanda insanın kendine olan özgüvenini de tetikleyici bir etkendir. Karşıdaki kişiye bıraktığınız izlenim de buna bağlı olarak değişebilir. Kokunuzun da bu bağlamda etkisi büyüktür. Çok ağır bir koku karşıdaki kişiye rahatsızlık verebilir. Daha ferah ve odunsu kokular seçmeye özen gösterin.

4. Giyim tarzı

Uyumlu giyinmeye özen gösterin. Giyim tarzınız ve kullandığınız renkler aynı zamanda kişiliğinizi yansıtır. Bedeninize uygun bedende giysiler seçmeye dikkat edin. Çok bol giysiler, özensiz durur ve karşı tarafa güven vermeyebilir. Koyu renkler karamsarlığı çağrıştırır, özellikle de yaz günlerinde açık renkleri tercih edin.

5. Kendinizi geliştirin

Her ne kadar bakımlı olursanız olun, kişisel bakımdan çok, kişisel gelişim daha önce gelir. Kendinizi geliştirin. Kişisel gelişim kitapları size sıkıcı geliyorsa, roman, polisiye ya da psikoloji içerikli kitaplar okuyarak da bunu destekleyebilirsiniz. Ayrıca belgesel ya da biyografik filmler izleyerek, şehir içi ya da şehir dışı ufak seyahatler yapıp farklı kültürleri tanıyarak, insanlarla iletişim kurarak bunu daha da geliştirebilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın