Kışlık Bot Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 Kışlık Bot Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Okunuyor Kışlık Bot Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kışın gelmesiyle hem outdoor tarzımızı daha iyi yansıtacağımız hem de bizi soğuklardan koruyacak canımız botlarımızı giymenin vakti geldi. Botların hayatımıza kattığı önemi anlatmakla bitmez ancak burada bot seçimi yaparken dikkat etmemiz gereken bazı özellikler var. Sizler için derlediğimiz bu yazıda “Kışlık bot alırken nelere dikkat etmeliyiz?” sorusuna detaylı yanıt veriyoruz. Listemizi uygularsanız bu kış ve diğer kış mevsimlerinde de avantajlı konumda olabilirsiniz.

Botlar olmazsa olmaz kışlık parçalardır. Yazın birçok seçenek tercih edilebilir. Örneğin sandalet, spor ayakkabı, terlik, bez ayakkabı, günlük ayakkabı giyebilirsiniz. Ancak kışın seçenekler fazlasıyla daralıyor. Seçenekleriniz ya outdoor ayakkabılar, ya çizmeler ya da botlar olmak zorunda. Özellikle kışın sert geçtiği bölgelerde bot ise seçimi iki üç kat hayati bir değere sahip oluyor.

Bot seçimi bu kadar önemli olunca bu durum fiyatlarına da yansıyor. Bot fiyatları normal günlük ayakkabı fiyatlarına oranla daha pahalı parçalardır. Bu yüzden hem paramızı boşa harcamamak hem tarzımızı korumak hem de soğuklardan etkilenmemek için bot alımında ekstra dikkat etmeliyiz.

Kışlık Bot alırken ve seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Su geçirmez olmasına ekstra önem gösterilmeli.
  • Bilek bölgesini güzel kapatmalı.
  • Kaymaz taban olmasına önem verilmesi gerekiyor.
  • Nefes alan yapıda olmalı.
  • Rahat ve ergonomik olmalı.
  • Ayak yapısına uygun bot seçilmeli.
  • Garantisine ve markasına özen gösterilmeli.

Su Geçirmez Materyallerden Olması

Bir botu bot yapan en önemli özelliklerden birincisi su geçirmemesidir. Kışın soğuk koşullarında botunuz olurda su geçirirse dışarda geçireceğiniz vakitte ayaklarınız ıslanıp üşüteceği için hasta olmanız kaçınılmaz olacaktır. Biraz tasarruf edecekken sağlığınızdan olmak daha pahalı bir bedel olur. Bu yüzden kışlık bot alırken su geçirmeme özelliğinin olmasına ekstra önem vermelisiniz.

Mağaza ve benzeri yerlerde alışveriş yapıyorsanız etiket bölümünde, internet üzerinden alışveriş yapıyorsanız ürün bilgileri alanında mutlaka su geçirmeme özelliği yer alır.

Bilek Bölgesini Kapatmalı

Birçok kişi kısa bot sevebilir. Ancak bir bot için ayak bileği bölgesini kapatması su ve soğuk geçirmemesi bakımından çok önemlidir. Bilek bölgesi kapalı olduğunda hareket etmenizin ve adım atmanızın engel olduğunu düşünebilirsiniz ancak botun yapısı esnek ve kaliteli ise bu yaşanmayacaktır. Bu yüzden özellikle bilek bölgesinin ince olduğuna dikkat edin.

Kaymaz Taban

kadın bot çeşitleri

Botun sahip olması gereken en değerli özelliklerden biri de kaymaz tabana sahip olmasıdır. Kış aylarında yağmur, kar ve buz durumlarında sağlam ve güvenilir adımlar atmanızı kaydırmaz tabanlar sağlar. Bu yüzden özellikle botların tabanları tırtıklı kalın bir yapıda olur. Ayrıca taban kalınlığı ne kadar fazlaysa o kadar yerdeki soğuğu kesecektir.

Nefes Alan Yapı

Botun nefes alması bazıları için kafa kurcalayıcı bir durum olabilir. Nefes alması demek suyu geçirecek delikleri olduğu anlamına gelmez. Hava alabileceği bir materyal ile üretilirse içerisine su ve soğuk geçirmeden ayağınızın hava almasına yardımcı olabilir. Böylece istenmeyen ayak hastalıkları ve kötü kokuları da engellemiş olursunuz. Bunu ilk denemenizde bile anlayabilirsiniz. Botlar ayağınızı gereksiz terletmiyorsa nefes alan yapıda üretilmiş demektir.

Rahat ve Ergonomik Yapı

Botlar; gündelik ayakkabılara göre daha kaba ve kalın ayakkabı çeşitleridir. Bu yüzden ister istemez gündelik ve spor ayakkabılara göre daha zor bir hareket kabiliyeti sağlar. Ancak esnek ve kaliteli bir materyal ile üretilen botlar hareket alanınızı kısıtlamaz. Bunu anlamının en kolay yolu botu bükmektir. Botu büktüğünüzde hızlıca eski yapısına geri geliyor ve çatlak gibi izler oluşturmuyorsa bot hem sağlam hem de ergonomik bir yapıya sahip demektir.

Ayak Yapısına Uygun Botu Seçmek

Ayak yapınıza uygun botu seçmek en önemli kurallardan biridir. Örneğin taraklı bir ayağınız varsa ucu geniş ve esnek botlar tercih etmeniz gerekir. Ayak yapınızı öğrenerek alışverişi tamamlamak en doğrusudur.

Garantisine ve Markasına Dikkat Etmek

kadın bot çeşitleri

kadın bot çeşitleri

Bot alırken ekstra olarak botun bilinirliği ve aldığınız platformun verdiği garanti de çok önemlidir. Bilindik bir markadan bile almış olsanız teknik sorunlar ve üretim hataları ile karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda garantinin olması ve markanın ürünün arkasında durması çok önemlidir. Bu yüzden bilindik ve kaliteli web sitelerinden alışveriş yapmak en doğrusudur.

Kışlık Ayakkabı Modelleri ve Bot Markaları

Kışlık olarak giyilebilecek ayakkabı çeşitleri yalnızca botlar değildir. Kışın giyebileceğiniz ayakkabı çeşitlerinde outdoor ayakkabılar, botlar ve çizmeler yer almaktadır. Çizme ve outdoor ayakkabılar için de yukarıdaki dikkat edilmesi gereken maddeleri göze alarak seçim yapabilirsiniz.

Kaliteli Kışlık Erkek Bot Markaları

Kaliteli ve kışlık erkek bot markaları birçok kişinin bildiği markalar mevcut. Ancak bunlardan en tarz ve kombinleriniz için uygun olanı bulmak oldukça zor. Bunun için size harika bir kışlık erkek bot markaları listesi hazırladık. İşte kaliteli, uzun yıllar kullanabileceğiniz kışlık erkek bot markaları:

  • Cat Erkek Botlar
  • Dockers Erkek Botlar
  • Harley Davidson Erkek Botlar
  • Lumberjack Erkek Botlar
  • Marcomen Erkek Botlar
  • Scooter Erkek Botlar

Kaliteli Kışlık Erkek Bot Markaları

Bu markaları tercih ettiğiniz taktirde uzun yıllar arkanıza bakmadan Markastok güvencesi ile kullanabilirsiniz.

Kaliteli Kışlık Kadın Bot Markaları

Kadınlar için bot alışverişi hem çok değerli hem de çok kritiktir. Genellikle kombin uyumlarını dikkate alan hanımlar bu alanda en çok tarz sunan kaliteli markaları daha çok tercih ederler. Bu yüzden erkeklere nazaran kadınların bot alışverişleri daha seçicidir. Marka tercihinde de kadınlar seçici davranırlar. İşte en popüler ve şık kaliteli kışlık kadın bot markaları:

  • Buckhead Kadın Botlar
  • Cat Kadın Botlar
  • Harley Davidson Kadın Botlar
  • İnci Kadın Botlar
  • Hummel Kadın Botlar
  • Tommy Hilfiger Kadın Botlar
  • United Colors of Benetton Kadın Botlar
  • Via Dante Kadın Botlar
  • S. Polo Kadın Botlar
  • Pierre Cardin Kadın Botlar
Kaliteli Kışlık Kadın Bot Markaları

Kaliteli Kışlık Kadın Bot Markaları

Bu markalar kadın bot modelleri arasında en sevilen, bilinen ve kaliteli markalar arasında yer almaktadır.

Ayrıca kadın bot seçiminizle uyumlu kadın mont seçenekleri arıyorsanız Kadın Mont Seçim Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın