Okula Dönüşte Nelere İhtiyaç Duyulabilir?

 Okula Dönüşte Nelere İhtiyaç Duyulabilir?
Okunuyor Okula Dönüşte Nelere İhtiyaç Duyulabilir?

Okula dönüş zamanı yaklaşırken hem ebeveynleri hem de öğrencileri bir telaş alıyor. Çünkü eğitim hayatına başlayacak ya da eğitime devam edecek öğrencilerin okulun açık olduğu dönemlerde ihtiyaç duyacakları malzemeleri hazırlamaları gerekiyor.

Okul için ihtiyaç duyulan malzemeler ise çocukların yaşına, okul türüne ve alacakları eğitime bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Okul açılmadan satın alınabilecek bu malzemeler çocukların derslere katılmalarına ve başarılı olmalarına yardımcı oluyor. Bu nedenle okul zamanı yaklaşırken eğitim yılı boyunca ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin alınması gerekiyor.

Okula dönüş zamanı satın alınması gereken malzemeler çok fazla çeşitliliğe sahip oluyorlar. Bu malzemeler çocuk çantalarından okul kıyafetlerine, kırtasiye malzemelerinden etkinlik malzemelerine kadar pek çok çeşidi içerisinde barındırıyor. Bu nedenle okul alışverişi yapacak öğrenci ve ebeveynler kararsızlık yaşayabiliyorlar.

Ancak web sitesi üzerinden satışa sunulan okul malzemeleri kaliteleri ve cazip fiyatları sayesinde müşterilerin işlerini kolaylaştırıyor. Ayrıca farklı sınıflardaki öğrencilerin ihtiyaç duyacakları okul malzemelerine ulaşmak mümkün oluyor. Bunun için malzeme türüne göre kategorilerin incelenmesi ve ihtiyaç duyulan okul malzemesinin tercih edilmesi gerekiyor.

Web sayfasında okula dönüş zamanı alışverişi için tercih edilebilecek ürünler farklı marka ve modellerde yer alıyor. Bu nedenle de benzer ürünlerde fiyat farklılıkları görülebiliyor. Bu nedenle okul için malzeme ihtiyacı duyan kişilerin marka ve modelleri karşılaştırarak seçim yapmaları gerekiyor. Marka ve model karşılaştırması için ilgili ürüne özel hazırlanan kategorilerin incelenmesi gerekiyor.

Okula Başlarken İhtiyaç Duyulabilecek Malzemeler

Pandemi dönemi nedeniyle aksayan eğitimin Eylül ayında yeniden başlaması planlanıyor. Bu nedenle okula başlayacak kişiler ve ebeveynleri okula başlarken nelere ihtiyaç duyulacağının araştırmasını yapıyor. İhtiyaç duyulan malzemeler öğrencilerin yaşına ve eğitim seviyesine göre değişiklik gösterse de genel olarak belirli türlerde bulunuyor.

Bir öğrencinin okula başlarken ihtiyaç duyabileceği genel okul malzemeleri arasında şunlar yer alıyor;

  • Defter: Kareli, çizgili, çizgisiz, resim, kapaklı, ciltli, spiralli, not ve güzel yazı defterleri vs.
  • Kalem: Tahta kalemi, dolma kalem, tükenmez kalem, kurşun kalem, uçlu kalem, keçeli kalem, fosforlu ve boya kalemi vs.
  • Silgi: Renkli, şekilli, hamur, kalem, siyah ve kalemtıraşlı silgi çeşitleri
  • Boya malzemeleri: Kuru boya, sulu boya, pastel boya çeşitleri ile seramik, taş ve kum boyama setleri
  • Kalem kutusu: Dikdörtgen, üçgen, cüzdan, desenli, çift bölmeli, tek bölmeli, figürlü ve metal kalem kutuları
  • Beslenme çantası: Termal, figürlü, düz renkli, lisanslı, termoslu ve desenli beslenme çantaları ile beslenme kapları
  • Matara: Plastik, cam, metal, desenli, silikon, kırılmaz ve renkli mataralar
  • Etiket: Çarpım tablosu, takvim, ders programı temalı ve çizgi film karakterli etiketler
  • Okul çantası: bölmeli, çapraz, kol, çekçekli, tek gözlü, sırt ve figürlü okul çantaları (farklı renkler ve boyutlarda)
  • Okul kıyafeti: Gömlek, pantolon, etek, hırka, süveter, kravat, arma, lakos ve ceket gibi malzemelerden oluşan okul kıyafetleri (eğitim seviyesine göre değişiklik gösterebilen)

Bu malzemeler eğitim alınacak okulun lise, anaokulu, ilkokul veya ortaokul olmasına bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle kişilerin okul alışverişi yaparken çocuklarının yaşının ve okul türünü dikkate almaları gerekiyor. Örneğin beslenme çantası veya matara gibi ürünlere çocuğun yaşı ilerledikçe ihtiyaç duyulmadığından satın alınmasına gerek kalmıyor.

Okula İlk Kez Gideceklerin İhtiyaç Duyabilecekleri Malzemeler

Okula ilk defa gidecek olan çocuklar veya eğitim için bir üst kademeye geçen öğrencilerin ihtiyaç duydukları malzeme sayısı daha fazla oluyor. Bunda eğitimin yeni başlaması ve okulun değişiminin etkisi bulunuyor.

Okula ilk defa gidecek olan öğrencilerin ihtiyaç duyacakları malzemeler arasında ise şunlar yer alıyor;

  • Okul çantası: Okul çantası okula ilk defa gidecek olanların mutlaka sahip olmaları gereken malzemelerin başında bulunuyor. Okul çantası sayesinde okul için ihtiyaç duyulan defter, kalem, kitap ve diğer ürünler tek bir çantada taşınabiliyor. Okul çantaları cinsiyete göre farklı renklerde tercih edilebiliyor. Bunun yanı sıra gidilecek okulun anaokulu, ilkokul, lise veya üniversite olmasına bağlı olarak farklı özellikleri de bulunuyor. Okul çantalarını sırtlarında taşımak isteyenler okul sırt çantası, kollarında taşımak isteyenler çapraz veya kol okul çantası tercih edebiliyorlar.
  • Okul kıyafeti: İlk defa okula gidecek olan kişilerin sahip olmaları gereken en önemli okul malzemelerinden ikincisi ise okul kıyafeti oluyor. Okul kıyafetleri gidilecek okul yönetmeliği tarafından belirlenen renk ve özelliklerde oluyor. Bu nedenle okul kıyafeti alırken okulda kullanılan türdeki kıyafetlerin satın alınması gerekiyor.
  • Okul Ayakkabısı : Devam ettikleri eğitim hayatlarında öğrenciler ayrıca esnek ve yürüyüşlerde onlara iyi bir konfor veren ayakkabı ürünlerine de gereksinim duyarlar. Uygun olarak rahat hareket edebilmeye fırsat veren bir öğrenci okul ayakkabısını da bu noktada iyi şekilde seçmek önemlidir.   Ayakkabı konusundaki tüm ihtiyaçlarınızı Markastok.com ‘dan satın alabilirsiniz.
    Erkek Ayakkabıları için : https://www.markastok.com/erkek-ayakkabi-modelleri
    Kadın Ayakkabıları için : https://www.markastok.com/kadin-ayakkabi
    E
    rkek Çocuk Ayakkabıları için : https://www.markastok.com/erkek-cocuk-ayakkabi
    K
    ız Çocuk Ayakkabıları için : https://www.markastok.com/kiz-cocuk-ayakkabi
  • Kırtasiye ürünleri: İlk defa okula gidenler kırtasiye ürünlerine de ihtiyaç duyuyorlar. Bu ürünler defter, kalem, ataş, etiket, sözlük, kalemtıraş, silgi, kalem kutusu ve ölçü malzemelerinden oluşuyor.
  • Boyama malzemeleri: Lisede dahil olmak üzere okulların büyük bölümünde resim ve aktivite dersleri bulunuyor. Bu nedenle okula ilk defa gidecek kişilerin boyama malzemelerine sahip olmaları gerekiyor. Bu malzemeler boya kalemi, resim defteri ve fırça gibi malzemeler oluyor.

Her bütçe için bu malzemelerin alınması mümkün oluyor. Defter, kalem veya diğer ürünler farklı markalar tarafından üretildiği için kişiler bütçelerine göre marka belirlemesi yapabiliyorlar.

Uzun Zaman Sonra Okula Dönecek Olanların İhtiyaç Duyabilecekleri Malzemeler

Dünyada meydana gelen koronavirüs salgınının Türkiye’yi de etkilemesi öğrencilerin okullarına gidememelerine neden oldu. Salgının hafif seyretmesi ve artık okulların kapalı tutulmak istenmemesi sebebiyle öğrenciler uzun bir ara sonrasında yüz yüze eğitim hayatına başlıyorlar. Bunun için de öğrencilerin okul için ihtiyaç duyacakları malzemeleri okullar açılmadan hazırlaması ve eğitime hazır olmaları gerekiyor.

Uzun zaman sonra okula dönecek olanların ihtiyaç duyabilecekleri malzemelerden bazıları şunlardan oluşuyor;

  • Öğrenciler verilen ara esnasında defter veya kalem gibi zorunlu okul malzemelerini kaybettilerse bu ürünleri temin etmeleri gerekiyor. Kareli, çizgili ve spiralli defterler ile kurşun kalem, uçlu kalem ve tükenmez kalem mutlaka edinilmesi gereken malzemeler arasında bulunuyor.
  • Eğitime devam edecek çocuk anaokulu veya ilkokul öğrencisi ise beslenme çantası ve mataraya sahip olması gerekiyor. Bu sayede beslenme saatlerinde çocuğun arkadaşlarına katılması mümkün oluyor. Bu ürünler uzun ara sırasında zarar gördüyse mutlaka yeniden satın alınması gerekiyor.
  • Kuru boya, sulu boya ve pastel boya çeşitleri de uzun aradan sonra okula gidecek öğrencilerin ihtiyaçları arasında bulunuyor. Okullarda verilen resim derslerine katılacak öğrencilerin bu malzemelerinin kullanılabilecek durumda olması ve kullanılamayacak durumdaysa yenilerinin satın alınması gerekiyor.
  • Okul çantaları uzun süre sonra okula gidecek çocukların ihtiyaçları arasında yer alıyor. Çocuklar okullara çantalarla gidip geldiklerinden ve çantaları okul için gerekli olan tüm malzemeleri taşıma imkanı verdiğinden mutlaka alınması gerekiyor.

Bunları yanı sıra okul kıyafeti eskiyen, yırtılan veya kaybolan çocuklarında yeniden okul kıyafetlerine ihtiyacı olabiliyor. Bu nedenle Eylül ayı girmeden eğitim alınacak okulun belirlemiş olduğu kıyafetlerin çocuk için temin edilmesi gerekiyor. Farklı okullar tarafından belirlenen okul kıyafetleri siteden uygun fiyatlar altında satın alınabiliyor. Bunun için çocuğun cinsiyet ve beden ölçülerinin bilinmesi gerekiyor.

Okula gidiş ve kıyafet önerileri ile ilgili bir diğer yazı olan Okul Yolu Heyecanı Başladı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın