Seyahat Çantası ile İlgili Her şey & Valiz Modelleri

 Seyahat Çantası ile İlgili Her şey & Valiz Modelleri
Okunuyor Seyahat Çantası ile İlgili Her şey & Valiz Modelleri

Havaalanı terminalinde bekliyorsunuz ve çantanızın gelmesini beklerken karşınızdan geçen valizlere dört gözle bakıyorsunuz? Herkesin içinden “ya valizim kırıldıysa?” diye bir soru geçtiğine eminim. Bu ve buna benzer bir sürü senaryonun gerçekleşme ihtimalini düşürmek için seyahat çantası seçerken bütçemiz dahilindeki en iyi valizi seçmemiz gerekiyor. Doğru valizlerin seçilmesi bu tarz trajedilerin önlenmesinde yardımcı olabilir. Ayrıca kısa bir seyahate gidiyorsanız kocaman bir valizi peşinizden sürüklemek istemeyecek, bu valizi kabin dolabına sıkıştırmakla uğraşmamalısınız. Eğer kısa bir seyahate çıkacaksanız kabin boy valiz seçmekte fayda var. Bu size hem zaman kazandırırken, hem de taşıma esnasında daha az çaba sarf etmenize olanak tanır. Seyahat çantası seçerken piyasadaki markaları iyice analiz edip size en uygun çantayı bulmak biraz zaman alabilir. Ama iyi bir çanta aldığınızda harcadığınız efora değeceğine emin olabilirsiniz. Bu yazıda seyahat çantası seçmenize yardımcı olacak şeyler paylaşacağız.

tutqn valiz modelleri tutqn valiz modelleri

Ne tarz seyahat çantası seçmeliyim?

Sırt çantalarından büyük çekmeli valizlere kadar bu seçenekler oldukça fazla. Sırt çantaları kısa süreli geziler için uygun olsa da eğer uzun süreliğine tatile çıkıyorsanız size yetersiz gelecektir. Taşıma esnasında çok yorulmamak için büyük boy valiz tercih ederken tekerlekleri 360 derece dönen bir valiz seçmekte fayda var.

Sırt çantalarının kemerli ve kemersiz seçenekleri mevcuttur. Kamp yapmayı planlayan, yürüyüş ya da açık hava aktivitesi yapmayı planlayan herkes için bu tarz çantalar en iyi seçeneklerden biridir. Büyük bagaj valizlerinin bazı modelleri bir sırt çantası haline gelebilir. Bu çantalardan bulabilirsen almanızı öneriyoruz. Sırt çantanız ile uçağa binerken sırt çantanızın kemerini bantladığınızdan emin aksi. Aksi takdirde inişte çantanızı bulamayabilirsiniz.

Spor çantaları sadece terlemeniz için spora giderken kullandığınız çantalardan ibaret değildir. Kısa süreli seyahatlerde çekilebilir bir spor çanta sizin büyük kıyafetlerinizi içine alabilir. Vakumlu seyahat poşetleri ile yer tasarrufu yapmanız da mümkündür. Geleneksel küçük ve orta boy spor çanta, vakumlu poşetler ile size çok yardımcı olabilir. Daha uzun seyahatler için ise her zaman tekerlekli büyük boy valiz tercih etmenizde fayda var.

Geleneksel bagajlar genelde iki modele sahiptir. Bunlar: Sert ve yumuşak modeller olarak isimlendirilebilir. Vakumlu torbalar ve mikro-fiber ekipmanlar ile kıyafetlerinizi yer tasarrufu yaparak yerleştirebilirsiniz. Bu vakumlu torba kullanımı size en az % 25 oranında daha fazla yer kazandıracaktır.

Yumuşak ve Sert Tabanlı Valiz Tercihleri

Yumuşak tabanlı çantalar, sert çantalara göre daha yaygın bir kullanıma sahiptir ve üst bölmelere koymak daha kolaydır. Bu çantaları vakumlu torbalar ile çok güzel şekilde organize edebilirsiniz. Yumuşak çantaların kendi içinde çok fazla modeli vardır. Örnek olarak: fermuarlı çanta, Sırt çantası ya da el çantası bu kategori içinde yer alır. Havaalanında fazla beklemek istemeden seyahate başlamayı planlıyorsanız kabin boy valiz tercih edebilirsiniz.

Dış kaplaması hafif olan çoğu valizin yüzeyi serttir. Bu da taşıma esnasında esnek olmayacağı için sizin gereksinimlerinize karşılamayabilir. Sıkıca paketleme yapılmış çantalar ne kadar ağır olsa da yumuşak çantalara göre daha fazla eşya alır ve uzun süreli seyahatler için daha iyi bir seçenektir. Sert kenarlı valizler hassas ürünleri taşırken onları daha iyi koruyacağı için tercih edilebilir.

İster sert bir valiz isterse yumuşak bir çanta seçin. Bu seçimi yaparken kaliteli bir ürün almayı unutmayın. Ucuz yumuşak bir çanta seyahatinizde yırtılıp sizi pişmanlıklara sürükleyebilirken, sert bir valiz yük altında kırılıp sizi çaresiz bırakabilir. Biz valiz olarak Tutqn öneriyoruz.

Seyahat çantası seçerken başka nelere dikkat etmeliyim?

Valiz seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç ipucu paylaşalım.

1- Parlak renkli bir valiz seçin. Üzerindeki baskı sizin iş elbisenizle uyuşmayabilir. Ancak parlak olması havaalanında valiz beklerken hemen fark etmenize sebebiyet verir.

2- Tarzınıza uygun olanı görmek için farklı bagaj içlerini karşılaştırın. Çok sayıda poşet ve kemer süper organize paketleyici için harikadır ve plastik su geçirmez poşet gibi özellikler ıslak mayoları veya sızdıran şampuan şişelerini tutabilir.

3- Seyahat alışkanlıklarınıza uygun olanı görmek için farklı valizlerin içlerini karşılaştırın. İçinde çok sayıda kemer ve paketleyici olması şahanedir. Plastik su geçirmez poşet gibi özellikler, sahil kenarı aktiviteleri için çok iyi bir alternatif. Islak mayonuzu direk valize koymak istemezsiniz.

4- Valizi çekmenize olanak veren aparatın klipsli olması çok avantajlı olur. Kabine yerleştirirken çekme bölgesi kabin bölgesine sığmadığınızda çıkarmanız gerekebilir.

İyi bir çanta bulmak için tüm alternatifleri değerlendirin. Her valizin kendine özel avantajları ve dezavantajları vardır. Eğer online şekilde çanta siparişi verecekseniz https://www.markastok.com/tutqn adresinize göz atabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın