Siyah Renk Nasıl Kombinlenir?

 Siyah Renk Nasıl Kombinlenir?
Okunuyor Siyah Renk Nasıl Kombinlenir?

Herkesin dolabında en az bir siyah parça bulunur. Oldukça kolay ve zor günlerin kurtarıcısı olan siyah ve kapalı tonlar aslında kombin oluşturmak için fazlasıyla kolaylık ve olanak sağlar. Yalnızca sade duruşu ile bile oldukça siyah kıyafetler, özellikle elbiseler oldukça zarif durur.

Böylesine avantajlı bir rengi elinizde istediğiniz güzel kombine çevirmek fazlasıyla mümkün.

Kullanıcılar tarafından da en risksiz renk olarak tabir edilen siyah ve koyu tonlar doğru kombinlemelerle tam tarzınızı ortaya çıkartabilir.

Siyah Renk İle Hangi Renkler Kombinlenir?

Siyah mevsimi olan bir renk sayılmaz. Bu yüzden dönemsel olaraktan ziyade tarzınızla şekil alır. Ancak elbette belli havalarda ve mevsimlerde yakıştığı renkler mevcut.

Siyah & Taba Uyumu

Siyah ve taba tam bir kış kombinasyonu olur denebilir. Özellikle taba renk, daha sonbaharı çağrıştırdığı için siyah ile mükemmel bir uyum yakalayabilir. Kombin önerileri:

  • Siyah elbise & taba ayakkabı
  • Siyah gömlek & taba hırka
  • Siyah deri pantolon & taba kazak

Daha kışlık gidecek bu renk kesinlikle inanılmaz uyumlu olacaktır.

Siyah & Beyaz Uyumu

Koyu renklerle uyumu kolay olan siyahın zıt renklerle de harika bir kombinasyonu mevcut. Siyah & beyaz geçmişten günümüze herkesin kullandığı bir kombin. Ayrıca ne bir mevsimi var ne de sporu klasiği. Doğru elementlerle hem kışlık hem yazlık hem spor hem klasik bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Örneğin daha klasik bir görünüm için beyaz bluz ya da tişört üstüne siyah blazer bir ceket seçimi yapabilirsiniz. Gündelik bir seçimden yanaysanız da beyaz pantolon ile omuzdan kesik siyah bir üst harika duracaktır.

siyah beyaz kombin

Fotoğraftaki ürün için tıklayın.

Ek bir bilgi verelim. Bu tarz zıt renk kombinleri yaptığınızda çanta ve ayakkabınızın aynı renk olmasına ekstra önem gösterin. Çanta ve ayakkabınız, üstünüze seçtiğiniz renkle eşdeğer olursa kombininiz daha canlı olabilir. Örneğin beyaz tişört, siyah pantolon seçimi yaptınız. Çanta ve ayakkabınız siyaha daha yakın renkler olmalı diyebiliriz.

Siyah & Bej Uyumu

Özellikle kapalı hanımların tercih ettiği ve fazlasıyla yakışan bu renk uyumu gerçekten mükemmel. Tesettür modasında siyah ve bej tonlar adeta ayrılmaz ikili gibiler diyebiliriz. Bej başörtüsü altına siyah uzun bir elbise ya da tunik harika olabilir. Burada tunik tercih ediyorsanız altınıza pantolon olarakta siyahtan devam edebilirsiniz. Tam tersi bir kombinasyonda ise siyah başörtüsü seçerseniz krem pantolon ve taba bir üst mükemmel bir seçim olur.

Siyah & Mavi Tonlar

Genellikle forumlarda ya da kombin önerilerinde siyah lacivert ile kombin önerisi olarak sunulan bir renk. Ancak mavinin neredeyse her türlüsü özellikle spor ve günlük giyime müsait bir renk. Her şeyden önce siyah bir üst ile mavi bir kot pantolon bile başlı başına bir kombin. Ancak burada bir beden büyük tişört seçip, alt kısmını pantolonun içine sokarak güzel bir tarz katabilirsiniz.

Lacivert tonlar genelde daha kapalı giyimlerde önerilir. İki renkte kapalı olduğu için ten renginizin aradan çıkması kombinasyonu bozabilir. Bu yüzden lacivert tonlar genelde kışın veya tesettür kullanımında daha müsaittir.

Siyah bir pantolona lacivert tonlarda bir sweatshirt-tişört, modunuzu hemen yakalayacak bir kombin olur.

Siyah & Kırmızı Uyumu

Hiç şüphe yok ki siyahı en ateşli yansıtan ve gösteren renk kırmızıdır. İster kapalı bir giyim seçin ister daha açık bir giyim, özellikle kadınlar için kırmızı ve siyah en doğru seçim olacaktır.

Seçiminiz siyah elbiseden yana olacaksa zaten başlı başına bir kombininiz var demektir. Ancak kombini daha da öne çıksın istiyorsanız kırmızı ruj, kırmızı çanta ve kırmızı topuklu ayakkabı tam sizin kombininiz.

Elbise değil de hırka kazak tarzı bir kombin yapacaksanız üst kısımda kırmızıyı kullanmak daha akıllıca olur. Kırmızı kazak, bluz ya da tişört altına siyah tayt, pantolon ya da kırmızı bir etek harika bir kombin olur.

Kırmızı ve siyah uyumunu yalnızca bu tarz kıyafetlerle yakalamanıza gerek yok. Yalnızca siyah bir elbiseye giden en uyumlu şey siyah ayakkabı tercihidir. Komple siyah olan bu asil kombininize aksesuarlarınızı kırmızı yaparakta destek olabilirsiniz. Örneğin küpelerizini, bilekliklerinizi ya da kolyenizi kırmızı seçerek sade bir kombin oluşturabilirsiniz. Ancak kadınların dikkatine. Siyah elbiseye kırmızı ruj her zaman güzel gider.

Siyah Renk Kıyafet Altına Hangi Ayakkabı Giyilir?

İnsanımız genellikle siyah renk tercih ettiğinde ayakkabısını da siyah renkten yana kullanıyor. Bunda asla yanlış bir durum yok. Siyah bir elbisenin altına giyilen siyah topuklu ayakkabı zarif ve sade duracaktır. Ancak zarif ve sade bir görünümden başka farklı bir kombin peşindeyseniz bu kombinler tam size göre olacak.

Daha farklı ve göz alıcı bir kombin isteyenlere neon ya da parlak topuklu ayakkabılar çok dikkat çekici olabilir. Özellikle gece elbiselerinde siyahın altına giyebilirsiniz. Daha spor ve gündelik bir kombin oluşturmak istiyorsanız babet ve sandalet ayakkabılar daha rahat ve tarz olur. Özellikle taba ya da ten rengi sandaletler ten rengine yakın olduğu için hem siyahla uyum sağlar hem de daha şık bir görüntü ortaya çıkartabilir.

Yine spor bir görünüm için siyah kombinlerinizi açık spor ayakkabılarla ya da küt topuklu ayakkabılarla kullanabilirsiniz.

Düğün, Nişan, Söz Günleri İçin Siyah Kombinler

Kombin önerilerinde en çok gelen sorulardan biri ise düğün, nişan, söz gibi aktivitelerde nasıl olacağı ile ilgili. Erkekler bu konuda oldukça şanslı sayılıyor. Çünkü takım elbise de seçenekleri istedikleri ile kombinleyebiliyorlar. Tek yapmaları gereken ten renklerine ve vücut yapılarına uygun olan takım elbiseyi bulmak. Ancak kadınlar sonsuz seçenek arasında kaybolup gidebiliyorlar.

Genellikle gelin ya da düğün sahibi kişi beyaz giydiği için beyaz renk çok tercih edilmiyor. Bu yüzden de kadınlar genellikle kırmızı, yeşil ve siyah gibi renklere yöneliyor. Peki düğün, nişan ve söz gibi günlerde siyah elbisenizi nasıl kombinleyebilirsiniz?

Siyah renk elbiseler ten renginizden kapalı bir ton olduğu için bu tarz günlerde en büyük avantaj makyajınızda. Özellikle siyah rengi tercih edenlere ten renginize göre biraz daha nude bir makyaj yapmak bu günlerde önemli diyebiliriz. Siyah elbiseye gidecek en güzel ruj ise alev kırmızı olabilir. Doğru bir highlight ile yüzünüzü ortaya çıkarabilir ve daha göz alıcı bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Elbise tipi de yapacağınız kombin için oldukça önemli. Siyah yırtmaçlı veya siyah mini bir elbise ten renginizin daha fazla gözükeceği bir kombin demektir. Bu tarz kombinlerde elbise ve aksesuarlar ne kadar zıt renkte olursa kombin o kadar canlı olur. Yani elbiseniz açıksa mümkün mertebe farklı renkler katmayın. Zaten ten renginiz siyahla uyum sağlayacak.

Daha kapalı bir elbise ya da tesettür kullanıyorsanız da aksesuarlarınızı, ayakkabınızı veya başörtünüzü bej ve krem tonlarında kullanabilirsiniz. Gotik bir tarz isteyenlerde daha kapalı bir makyaj ile aksesuarlarını da siyah seçerek buna ulaşabilirler.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın