Stil Sahibi Erkeklerin En Çok Kullandığı Aksesuarlar

 Stil Sahibi Erkeklerin En Çok Kullandığı Aksesuarlar
Okunuyor Stil Sahibi Erkeklerin En Çok Kullandığı Aksesuarlar

 

Aksesuarlar, kombin ve stillerin tamamlayıcı parçası olarak biliniyor. Stili öne çıkarmanın, minik bir dokunuşla dikkat çekici bir tarza sahip olmanın yolu aksesuarlardan geçiyor. Doğru aksesuar seçimi, yanlış bir kombini dahi kurtarabilecekken yanlış aksesuar seçimi doğru parçalardan oluşan kombinlere olumsuz anlamda etki edebiliyor. Günümüzde birçok aksesuar, kadınların yanı sıra erkekler için de tasarlanıyor. Dolayısıyla yerinde ve doğru aksesuar seçimi yapmak erkek giyim kombinlerinde de büyük önem taşıyor. Doğru erkek aksesuar seçimi için bazı minik noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Tarzınızdan Bir Parça: Fularlar

 

Önceleri uzun bir papyon gibi yalnızca yakanın üzerine takılan ve klasik bir görüntü sunan fularlar, gün geçtikçe modanın içerisinde daha çok yer ediniyor. Fuların kullanım alanında gösterdiği bu değişimden erkek modası da önemli anlamda etkileniyor. Yakanın dışına takılan fular tekniğinin yerini yakanın iç kısmına takılarak stil bir görüntü veren fularlar alıyor. Kombininizi fularla tamamlamak için doğru renk, desen ve kumaştaki fuları tercih etmeniz yeterli oluyor. Özellikle de takım elbise ve gömleklerle tercih edilen fularlar, zaman zaman kravat yerine de kullanılabiliyor. Hem gece hem de gündüz kullanılabilen fularlar zaman zaman farklı stillere imza atabiliyor. Örneğin, modern bir görüntü elde etmek için fularınızı siyah, beyaz gibi ana renklerde takım elbise veya gömlekle tercih edebilirsiniz. Daha spor bir görüntü için ise daha canlı renk ve desendeki krep kumaşa sahip bir fular tercih edebilir, dileğinize göre kazak gibi parçalarla kombinleyebilirsiniz. Fularınızı bağlarken iki ucunu birbirinden gevşek bir düğüm gibi geçirerek uçlarını yakanın içine sokmanız yeterli.

 

Modayı Bileğinize Taşıyın: Bileklikler

 

Erkek modasındaki bileklik rüzgârı, gün geçtikçe gelişen ve trend noktasına gelen erkek aksesuar listesinin başında yerini koruyor. Künye, gümüş, çelik gibi tarzlarda tasarlanan ve hep aynı stillere hitap eden bilekliklerinin yerini; deri, kumaş, ip, taş, boncuk gibi daha geniş konseptler taşıyan erkek bileklik modelleri alıyor. Bu sayede her tarz için bileklik tercih etmek de mümkün oluyor. Bileklik tercihi yaparken planlanan kombinin çıkış noktasını dikkate almak gerekiyor. Klasik tarzdaki bir kombin, ip ve boncuk bilekliklerle sporlaştırılabiliyorken, spor ve salaş bir kombin daha ağır duruşlu deri veya kumaş bilekliklere klasikleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra mevcut kombininizi bileklik ile kuvvetlendirerek tarzınızı daha çok öne çıkarmanız da mümkünleşiyor. Bu noktada önemli olan bilekliğin tarz ve kullanımını doğru yakalamak oluyor. Örneğin, salaş ve yırtık kot pantolonu taşıyan bir kombinde, birçok ip bilekliğini aynı anda ve tek bilekte kullanarak spor tarzı öne çıkarabilirsiniz.

 

Zamanı Stilinizle Ölçün: Saatler

 

Saatler, zamanı ölçme ve gösterme işlevlerinin yanı sıra stil anlamında da önemli erkek aksesuarları arasında bulunuyor. Bir aksesuar özelliği haricinde ihtiyaç dâhilinde gündelik olarak da kullanılan saatler, kombinlerin önemli bir parçasını oluşturuyor. Kolda unutulan veya her daim kullanıldığı için göze çarpmayacak sanılan bir saat tercihi, en doğru kombinlerin duruşunu etkileyebilir. Bu anlamda özellikle de günlük kullanım için saat seçiminde dikkatli davranmak gerekiyor. Farklı tarz ve modelde bulunan erkek saatleri, doğru bir tercihle stilinizin kurtarıcı parçası olabiliyor. Saat seçiminde öncelikle bileğinizin kalınlığını esas almanız gerekiyor. Kalın bileklere sahipseniz ince kordonlu; ince bileklere sahipseniz kalın kordonlu saatler kullanarak doğru görüntüyü sağlayabilirsiniz. Dolabınızın genel tarzı da saat seçiminde önemli yer ediniyor. Genellikle spor kombinler yapıyorsanız daha sportif modele sahip düz renkli modeller seçebilirsiniz. Takım elbise yahut gömlek gibi klasik kombinler giymek durumunda olduğunuz bir iş yaşantınız varsa da daha klasik ve zarif saatler kullanabilirsiniz. Saat tercihinizle tarzınıza tezatlık katmamalısınız.

 

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın