Yazlık Elbise Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Yazlık Elbise Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Okunuyor Yazlık Elbise Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz geliyor! Artık cıvıl cıvıl, çiçekli, kareli elbiseleri çıkartma vakti geldi! Malum yaz gelirken şimdi yaz alışverişinin tam zamanı. Mayo, şort, tişört ve bir sürü kıyafet sepetlere eklenmeye başlandı. Fakat elbiseler ne durumda? Bir çok kişi bu durumdan oldukça şikayetçi. Elbiseler konusunda bir sürü ayrım konusu var. Özellikle yazlık elbise seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Plajlar için ve günlük kullanım için ayrılınca nelere bakmalıyız? Valizleri hazırlayın. Markastok ekibi elbise seçiminin püf noktalarını sizinle paylaşıyor ve doğruca tatil alışverişinizi yapmanızı sağlıyor!

Ayrıca yazın kamp yapmak gibi bir düşüncesi olanlar varsa Kamp Yapacaklara Öneriler  yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz!

Vücut Tipinize Göre Doğru Tercihi Yapın

Elbette kimse neyi giyeceğiniz konusunda size karışamaz. Ancak genel bir kanı olması ya da basit taktiklerle bir görsel illüzyon yaratmak yine sizin elinizde. Tıpkı düz çizgili elbiselerin daha zayıf gösterirken yatay çizgiye sahip elbiselerin daha kilolu göstermesi gibi. Bunun için de kendinizde neyin dışarı yansımasını istiyorsanız ya da nelerin yansımamasını istiyorsanız bunları belirlemelisiniz.

Bu durumda vücut tipinizi tanımak ve ona göre bir seçim yapmak mantıklı bir seçenek olacaktır. Peki en yaygın şekilde bilinen ve kısa bir bilgiyle anlatacak olursak vücut tipleri nelerdir? Başlıca bedenler:

  • Kum Saati Beden
  • Çubuk Beden
  • Elma Tipi Beden
  • Armut Tipi Beden

 

Kum Saati Beden

Tüm bedenler isimlerini aldıkları nesnelere benzetiliyor. Kum saati bedende orantılı; belinizin göğüs ve kalça ölçülerinizden dar olduğu ideal bir vücut tipidir. Aynı zamanda kalça ve göğüs boyunuz birbirine eşittir ya da yakındır. En kolay tercih yapabilen vücut tipleridir diyebiliriz.

Dekolteli ve yırtmaçlı elbiseleri kolaylıkla taşıyabilirler. İster uzun ister kısa tüm elbiseleri tercih edebilirler. Özellikle bel bölgesine dikkat çektiği elbiseler ayrı bir hava katar. Favori yaz elbisesi çiçekli elbiseler!

Çubuk Beden

Çubuk beden deyince aklınıza zayıflık gelmesin. Tabi genelde zayıf bir vücut tipidir ancak normal ve balık etli vücutlarda da olabilir. Genel olarak vücudun düz bir hat gibi inmesidir. Omuz, bel ve kalça eşittir.

Bu vücut tipindeki hanımlar da rahatlıkla göğüs geniş ve bel detaylı elbiseler seçebilirler. Sadece göğüs veya kalça bölgesi daha geniş elbiseler seçmek görsel bir illüzyon oluşturacaktır. Favori yaz elbisesi ise midi boy dar elbise diyebiliriz.

Elma Tipi Beden

Elma tipi beden; geniş omuz ve göğüs ölçülü, bel düz bacaklar ince diyebileceğimiz bir beden tipidir. Aşağıya doğru incelen bu vücut tipinde elbise seçerken dikkat edilmesi gerekenler oldukça basit. Bel bölgesini geri planda tutarken göğüs ve bacak bölgesine dikkat çekmelidir. Mini yazlık elbiseler, bacak dekolteli ve yırtmaçlı yazlık uzun elbiseler seçilebilir. Göğüs dekolteli oversize olmasa da salaş diyebileceğimiz yazlık elbiseler güzel seçimler olacaktır.

Armut Tipi Beden

Armut tipi beden elma tipin tersidir diyebiliriz. Vücudun alt kısımları üst kısımlara doğru daha geniştir. Maalesef kıyafet seçiminin en zorlanıldığını vücut tipidir diyebiliriz. Bu vücut tipinde dikkati kesinlikle omuz bölgesine vermenizi önermiyoruz. Straplez elbise seçimi gayet ideal olabilir. Ayrıca omuzu daha geniş gösterecek ve kalça ile eşitleyecek halter yaka yazlık elbiseler ile bohem, salaş yazlık elbiseleri de tercih edebilirsiniz.

Modeline Göre Elbiseler

Yazlık elbisenizi seçerken en önemli şeylerden biri de modelidir. Yazın şıklığını ve o tatlı cıvıltılı havasını yansıtacak elbiseler seçmek hem modunuzu yükseltir hem de daha enerjik görünmenizi sağlar. Yazı en iyi yansıtan elbiseler:

Bunlara Ekstra Dikkat Edin!

Elbise seçerken son olarak tabi elbisenin kendisi de önemli tabi.

  • Öncelikle elbisenin nefes alır olmasına kesinlikle dikkat edilmeli. Kumaş kalitesi özellikle yazın terlememeniz için çok önemlidir. Özellikle polyester yerine pamuklu elbiseler tercih etmelisiniz.
  • Beyaz renk ışığı yansıttığı için daha az ısı tutar ve daha az terlemenize sebep olur.
  • İnce yapılı olmasına da dikkat etmelisiniz.
  • Bedeninize göre seçim yapmalısınız
  • İndirimli ve kaliteli ürünleri tercih etmelisiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın