Yüz Şekline Göre Saç Kesim Modelleri / Stilleri Erkek

 Yüz Şekline Göre Saç Kesim Modelleri / Stilleri  Erkek
Okunuyor Yüz Şekline Göre Saç Kesim Modelleri / Stilleri Erkek

Erkekler için şık ve etkileyici bir giyim tarzı oluşturmak nasıl önemliyse, doğru bir saç modeline sahip olarak karizmatik görünümü ortaya çıkarmak bir o kadar önemlidir. Bu nedenle erkekler saç kesimlerinde oldukça hassas davranırlar. Uzun uğraşlar sonucu iyi bir erkek kuaförü bulunduktan sonra arzulanan saç kesimi hakkında detaylar verilir. Kişinin vizyonu ve kuaförün becerisiyle ortaya kusursuz bir saç modeli çıkarılacaktır. Ancak saç kesim stilleri her erkeğin yüz yapısına uyumlu olmayabilir. Yüz hattındaki çizgi, kıvrım ve geometrik yapının iyi bir şekilde analiz edilmesi ve hangi tip yüz şekline sahip olunduğunun bilinmesi oldukça önemlidir. Yüz şekline uygun olmayan bir saç kesimiyle hiç beklenmedik sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalınabilir. Bu riskin farkında olmalı ve sizi en iyi tanımlayan saç kesimine yönelmelisiniz.

Yüz şekline göre saç kesim modelleri geniş bir yelpazede karşımıza çıkar. Öncelikle temel yüz şablonlarının hangileri olduğunu bilmek gerekir.

  • Kare Yüz
  • Dikdörtgen Yüz
  • Oval Yüz
  • Yuvarlak Yüz
  • Elmas Yüz
  • Kalp Yüz

Yazımızın devamında yüz tipinize uygun saç kesim önerilerinde bulunacağız.

Kare Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Keskin, belirleyici hatlardan oluşan yüz şekline kare yüz tipi adı verilir. Bu şablonda yüzün uzunluğu ve genişliği neredeyse eşittir. Çene hattı belirgin bir şekilde ortaya çıkmıştır. Pek çok insan tarafından en erkeksi yüz şekli olduğu söylenir. Bu doğal görünümlü erkeksi imajı güçlendirmenin yolu doğru saç kesiminden geçiyor. Kare yüz şekline uygun sakal stillerini Kare Yüz Şekline Göre Sakal Stilleri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

 

Kare yüz tipine saç modeli seçerken favoriler kısa tutulabilir. Kare formunu destekleyici saç modellerine yönelmek doğru karar olacaktır. Fransız kesim, fade kesim gibi modeller estetik bir görünümü ortaya çıkarır. Yanların kısa, üstlerin hafif uzun bırakıldığı saç kesimlerini tercih edebilirsiniz. Zevkinize göre üst kısmın daha uzun bırakarak şekillendirebilirsiniz. İnce sakal eklemesi bu saç modellerine uyum sağlayacaktır.

Eğer üç numara saç tipini kendinize yakıştırıyorsanız kare yüze sahip olmanız avantaj oluşturabilir. Kare şeklin simetrik görünümüne, alt ve üst kısımların eşit uzunlukta tutulduğu kısa saç kesimleriyle destek verebilirsiniz. Kirli sakalın üç numara saçlara uygun olduğunu belirtebiliriz.

Dikdörtgen Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

 

Kare yüz formuna kıyasla dikdörtgen yüzlerde belirgin bir uzunluk söz konusudur. Uzun olmasına karşın simetrik görünümü bozan bir yapısı bulunmaz. Burada dikkat edilmesi gereken tek şey, tercih edilen saç kesim şeklinin yüzün uzunluğunu algısal olarak artırmamasıdır. Dikdörtgen yüz şekline uygun sakal stillerini Dikdörtgen Yüz Şekline Göre Sakal Stilleri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Saçların dik konumda olduğu modeller dikdörtgen yüz şekli için pek uygun değildir. Bunun yerine yana yatırılan veya alına düşen perçemlerden oluşan bir saç kesimi tercih edebilirsiniz. Bu sayede yüzünüzü olduğundan kısa göstermiş olacaksınız. Saç modelinize uygun sakal çeşitleri ise kısa ve kirli sakallardır. Uzun sakalların yanı sıra V formundaki keçi sakallar dikdörtgen yüzü daha uzun gösterir.

Oval Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Oval yüz yapısı bulunan erkekler avantajlı konumdadır. Oval yüze neredeyse bütün saç modelleri yakışır. Yüz uzunluğu, elmacık kemiklerinin genişliğinden fazla olduğundan oval yüz tipinde net bir keskinlik bulunmaz. Alın bölgesi geniştir, çene ve yanak keskin hatlardan oluşmaz. Oval yüz şekline uygun sakal stillerini Oval Yüz Şekline Göre Sakal Stilleri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Oval yüz tipine hangi saç yakışır sorusuna birden çok cevap verilebilir. Alternatifler fazla olduğu için arzu ettiğiniz saç kesimine yönelebilirsiniz. Üstlerin uzun tutularak arkadan toplandığı, yanların ise kısa tutulduğu saç kesimleri sizin için doğru karar olabilir. Arka kısım yine kısa tutularak oval yüze uyumlu bir stili ortaya çıkarmış olacaksınız.

Oval yüzlere ileriye doğru uzanan ve kakül şeklindeki saç kesimleri pek yakışmaz. Bunun nedeni alın genişliğine ağırlık bırakılmasıdır. Eğer böyle bir saç modeline yönelirseniz yüz şekliniz birden yuvarlak forma dönüşebilir. Sakal tercihinizde kısmen uzun modelleri değerlendirebilirsiniz.

Yuvarlak Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Yuvarlak yüz şeklinde yanak, çene, elmacık kemikleri keskin hatlara sahip değildir. Yüz uzunluğu ile genişliğe birbirine yakındır; bu özelliği ile kare yüzlere benzer bir nitelikten söz edilebilir. Yuvarlak yüz şekline uygun sakal stillerini Yuvarlak Yüz Şekline Göre Sakal Stilleri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Yuvarlak yüze saç kesimi için farklı varyasyonlara yönelebilirsiniz. Ancak yüz genişliğinizi artıracak modellerden kaçınmanız gerekir. Yan ve üst kısımların eşit uzunluklarda bırakıldığı saç modellerine sıcak bakılmaması doğaldır. Üstlerin dikleştirildiği ve üstlerin eğimli bir şekilde dik pozisyonda bırakıldığı kesimler, yuvarlak yüzün kısmen keskinlik kazanmasını sağlayacaktır. Favorilerin uzun tutulmaması, saçın yana doğru kabartılmaması ve kakülden uzak durulması dikkat edilmesi gereken diğer detaylardır. Sakal seçiminizi çene yapınızı keskinleştirmek adına ince sakaldan yana kullanabilirsiniz.

Elmas Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Uzun yüz tipine elmas yüzler örnek gösterilebilir. Elmas yüzlerde çene alına göre daha dardır. Sivri sayılabilecek bir çene yapısı bulunur. Elmacık kemikleri de alından geniştir. Bütün bu yüz şablonu gözümüzün önüne geldiğinde, elmas yüze göre saç kesimi konusunda dikkatli olmamız gerektiği ortaya çıkacaktır. Elmas yüz şekline uygun sakal stillerini Elmas Yüz Şekline Göre Sakal Stilleri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Elmas yüz şekline yüksek hacimli saç kesimleri epey yakışacaktır. Üst kısımları dağınık bırakarak saçınıza serbestlik tanıyabilirsiniz. Tepeler sağa veya sola doğru dalgalandırılmış konumda bırakılabilir. Yan tarafların ise çok uzun tutulmaması gerekir. Sakal bırakacaksanız çapa sakala bir şans tanıyabilirsiniz. Kirli veya ince sakallar da elmas yüz şekline uyumlu bir görünüm sağlayacaktır.

Üçgen Yüz Şekline Göre Saç Modelleri

Üçgen yüzleri elmas yüzlerin tam tersi olarak düşünebilirsiniz. Üçgen şekilli yüz yapısında çene geniş bir çizgiye sahiptir. Elmacık kemikleri ve alın daha dardır. Maskülen bir yüz tipi olarak tanımlanır. Üçgen yüz şekline uygun sakal stillerini Üçgen Yüz Şekline Göre Sakal Stilleri yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Üçgen yüz saç modeli arayışında ilk durağınız orta uzunlukta saçlar olmalı. Dilerseniz saç kesiminizi daha uzun tutabilirsiniz. Kısa saçlar üçgen şablona pek uyumlu olmayabilir. Bu yüzden çok kısa kesimlerden kaçınmak gerekir. Alnınıza inen perçemlerden oluşan saç kesimli yüz çizgilerinizi besleyecektir.

Tek biçimli sakallar ile uzun bıraktığınız saçlarınız arasında bir bağlantı oluşturabilirsiniz. Garibaldi ve Bandholz gibi daha uzun sakallar bir diğer tercihiniz olabilir.

Yüz Şekline Göre Saç Kesiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Saç yapınız her saç modeli için uygun olmayabilir. Bu nedenle yüz şeklinizin yanı sıra saç yapınıza da dikkat etmelisiniz.
  • Yüz ve kafa yapıları birbirinden farklıdır. Yüz hattınıza tam oturan bir saç modeli, kafa yapınızın farklı olması nedeniyle şekilsiz durabilir.
  • Erkek yüz tipine göre saç modelleri sizin gündelik konforunuzu desteklemelidir. Birden fazla modele yönelmek yerine, sizi en iyi tanımlayan saç kesimini sürekli hale getirmek daha önemlidir.
  • Saç bakım ürünleri kullanarak saç köklerinizi güçlendirebilirsiniz. Yüz yapınıza uygun saç kesimi tek başına yeterli olmayacaktır.
  • Eğer sakal bırakacaksanız, sakalın aynı saçlar gibi yüz şekillerine göre modellenmesi gerektiğini unutmamalısınız.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın