Şık Bayan Elbise Modelleri

 Şık Bayan Elbise Modelleri
Okunuyor Şık Bayan Elbise Modelleri

Elbise tercihleri kadınlar için oldukça önemlidir. Gerek doğru modeli, gerek doğru rengi gerekse vücut tipine uygun olan modeli seçmek zaman zaman zorlayıcı olsa da doğru elbiseyi tercih etmek olduğunuzdan daha güzel görünmenize ve girdiğiniz ortamda daha çok dikkat çekmenize neden olacaktır. Şık bayan elbise modelleri seçerken bazı detaylara dikkat etmek gerekir.

Dışarıdan bakıldığı zaman oldukça şık duran ve pahalı olan her elbise giyildiğinde o kadar da şık görünmeyebilir. Bir diğer bakıma da gayet ucuz olan bir elbise doğru şekilde kullanıldığında bambaşka bir görünüm kazanarak oldukça şık bir elbiseye dönüşebilir. Doğru bayan elbise modelini seçmek için en çok dikkat etmeniz gerekenler nelerdir?

En Şık Bayan Elbise Çeşitleri

Birbirinden farklı bayan elbise modelleri ve çeşitliliği birçok şekilde karşınıza çıkabilir. Bir elbise ile şık görünmek istiyorsanız öncelikle o elbiseyi nerede giyeceğinize odaklanmanız gerekir. Her elbise için tercih edilen kumaş ve renk türü her mekanda giymek için uygun değildir. Bu sebepten dolayı en şık bayan elbise modelleri arasından tercihlerinizi yaparken birçok detaya dikkat etmeniz gerekir.

Örneğin bir düğün davetine katılacaksanız veya mezuniyet töreni gibi gösterişli bir törene katılacaksanız penye, deri veya bayan örgü elbise modellerinden yanı sıra daha çok zarif bayan elbise modelleri tercih etmeniz gerekir. Her kadın özel bir davette şık ve zarif görünmek ister. Seçtiği ürünün kumaş kalitesine, rengine ve vücut tipi üzerindeki uyumuna dikkat eden herkes istediği görünüme kolayca kavuşabilir.

Bu durum sadece özel davet geceleri için geçerli değildir. Günlük hayatımızda da birçok alanda şık elbiseler tercih edebiliriz. Örneğin bir kafeye giderken, piknik yapmaya giderken veya bir yaz günü sahil yürüyüşü yaparken tercih ettiğimiz elbise ile de şık görünmek isteyebiliriz.

Günlük elbiselerde şık bir görünüm kazanmak için daha çarpıcı detayları olmasına, vücut tipinize uygun olmasına, dekolte ayarını doğru bir şekilde yapmaya ve elbise boyunu doğru bir şekilde seçmeye özen göstermelisiniz. Her elbiseyi şık yapacak en önemli detayın doğru giyinmeyi bilen kişilerin üzerinde olması gerektiğini unutmamalısınız.

Son zamanlarda ise en çok tercih edilen elbise çeşitleri arasında ise genellikle daha sade modeller ön plana çıkıyor. Aynı zamanda sırt dekolte ve bacak dekoltesi açısından daha cesur olan elbiseler oldukça popüler çeşitler arasında yer alıyor.

Şık Bayan Elbise Modelleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Elbise tercihi yaparken öncelikle elbiseyi nerede giyeceğinizi düşünmeli ve tercihlerinizi yaparken bunu ön planda bulundurmalısınız. Eğer bir tanıdığınıza hediye olarak elbise alacaksanız ise hediye alacağınız kişinin tarzını ve bedenini çok iyi biliyor olmanız gerekir. Özellikle bir kadına hediye elbise alacaksanız doğru tarzda elbiseyi almak çok önemlidir. Bununla birlikte elbise alırken kısa bayan elbise modelleri veya uzun bayan elbise modelleri arasında doğru tercihi yapmakta oldukça önemlidir.

Bayan elbise alırken genel olarak şu detaylara dikkat etmeyi unutmamalısınız;

  • Uzun elbise alacaksanız elbiseyi giyecek kişinin boy ölçülerine dikkat etmelisiniz.
  • Kısa elbise alacaksanız elbiseyi giyecek kişinin boy ölçüsüne ve elbisenin kullanım bakımından ne kadar rahat olabileceğine dikkat etmelisiniz.
  • Dekolte ayarı doğru bir şekilde yapılmış olan elbiseleri tercih etmek daha şık görünmenizi sağlayacaktır. Örneğin göğüs dekoltesi fazla olan bir elbise alıyorsanız bacak veya sırt dekoltesi olmayan elbiseler tercih etmekten kaçınmak daha ölçülü bir görünüm kazanmanızı sağlayacaktır.
  • Elbisenin renginin ten renginize olan uyumu oldukça önemlidir. Beyaz tenli kişiler daha koyu tonlara sahip elbiseler tercih ederse, koyu ten rengine sahip kişiler ise daha açık renk tonlarına sahip olan elbiseleri tercih ederse şık bir görünüm kazanma ihtimali de o derece yüksek olacaktır.
  • Tercih edeceğiniz elbisenin kumaşı dikkat etmeniz gerekir. Bazı kumaşlar yazlık giyim için bazı kumaşlar ise kışlık giyimler için daha uygundur. Aynı zamanda bazı elbiselerin kumaşlar günlük giyim için daha kullanışlı olurken bazı elbiselerin kumaşlar ise daha çok abiye tarza sahip elbiselerde tercih edilir. Elbiseyi nerede giyeceğinize bağlı olarak kumaş tercihini yapabilirsiniz.
  • Elbisenin vücut şekline uygun olması ise en çok dikkat edilmesi gerekenlerden birisidir. Ülkemizde genel olarak bilinen vücut tipleri arasında elma tipi vücut, armut tipi vücut, kum saati vücut yapıları ön plana çıkar.

Her bir vücut tipi adını aldığı sıfatla benzerlikler taşır. Örneğin elma tipi vücuda sahip olan kişiler kalın bel, büyük göğüs ölçüsüne sahip ve düz kalça yapısına sahip olan kişilerdir. Elma tipi vücutlarda daha çok üst kısmı dökümlü olan ve kısa elbiseleri tercih etmelidirler. Bu şekilde elbiseler kalın olan üst bölgeyi gizler ve dikkatleri ince olan bacaklara çeker. Daha şık bir görünümün en önemli temeli bu nedenden dolayı uygun vücut tipi olarak ön plana çıkar.

Popüler Bayan Elbise Markaları

Sadece ülkemizde ve dünya genelinde hizmet veren birçok elbise markası vardır. Bu markalar hem elbise hem de diğer giyim ürünlerini de üreten ve satışa sunan markalardır.

Genel olarak en çok bilinen ve dünyaca ünlü olan markalar arasında;

  • Lela Giyim,
  • NetWork,
  • Next,
  • Pull&Bear,
  • Pierre Cardin,
  • Prada,
  • Sarar,
  • Vakko,
  • Zara,
  • Replay,
  • Rıver Island,
  • Topshop,
  • Versace,
  • Armani,
  • Dior,
  • Fendi,
  • Gucci gibi markalar yer alır.

Bu markalar ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede de hizmet veren firmalardır. Bu kadar ünlü olmasının en önemli parçalarından birisi elbette kaliteli ürünlerle hizmet veriyor olmasıdır. Dünya genelinde yıllardır hizmet veren bu firmalarda satılan elbiselerin fiyatları da birçok etkene bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın