En Yararlı ve Az Bilinen Web Siteleri

 En Yararlı ve Az Bilinen Web Siteleri
Okunuyor En Yararlı ve Az Bilinen Web Siteleri

İnternet sayısız bilgi ve yararlı içerikle dolu. Kimimiz interneti sadece eğlence vakit geçirme için kullanırken kimimiz ise tamamen iş ve bilgi edinme için kullanıyor. Öyle bir durum ki artık internet günümüzde eğitimimizi tamamlamamız, insanlarla iletişim kurabilmemiz, işlerimizi ve toplantılarımızı halledebilmemiz hatta evimizin ihtiyaçlarını karşılayabileceğimiz bir gereç haline geldi.

Internet Live Stats verileri bilgilerine göre günümüz itibariyle internet kullanıcı sayısı 5 milyar kullanıcıya ulaşmışken dünyadaki web sitesi sayısı 1.9 milyar. Bu sayılar her saniye artış göstermekte.

Peki internet bu kadar içimizdeyken ve hayatımızın büyük bölümünü kapsamışken internette ne kadar yararlı dolaşabiliyoruz?

Exxeselection Mag ekibi olarak sizin için internetteki en yararlı ve ilginç web sitelerini sıraladık.

Harvard Üniversitesi Ücretsiz Sertifika ve Kurs

Günümüzde CV’ler iş yaşantımızın çok büyük ve önemli bir parçası. CV içeriklerinde ise diploma kadar katıldığınız kurs ve seminerler de önem taşıyor. Birçok kişi bu seminerleri kaçırmasından ya da ücretli olmasından yakınıyor. Peki CV’nizde Harvard Üniversitesi’nden bir sertifika bulundursanız?

Evet, Harvard Üniversitesinin bu muhteşem projesinde 55’ten fazla alanda ücretsiz online kurs alabilir ve karşılığında resmi katılım sertifikanıza sahip olabilirsiniz.

Site: https://pll.harvard.edu/

 

Geçmiş Tarihli Gazeteler

Bu web sitesinde 1928 – 1942 tarihleri arasında yayımlanmış, Osmanlıca, Rumca, Bulgarca, İngilizce, Fransızca ve Almanca gibi çeşitli dillerdeki gazeteler bulunuyor. Web site aslında İstanbul Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın, Merkez Kütüphane koleksiyonunda yer alan 18.422 adet cilt gazeteyi dijital platforma aktarma projesi.

Geçmiş tarihli ve günlük olan tüm gazeteleri burada inceleyebilirsiniz.

Site: http://nek.istanbul.edu.tr:4444/ekos/GAZETE/

 

Tübitak’ın Tüm Yayın ve Dergilerinin Arşivi

Küçükken Bilim Çocuk dergisini almak herkesin en büyük değerlerinden biriydi. Bu ve diğer Tubitak yayınlarının tamamına dijital olarak ulaşmak isterseniz Tubitak arşivi tam size göre.

Site: https://services.tubitak.gov.tr/edergi/edergi.htm;jsessionid=I5pf40GMI3SGFzdU0B8EP73b

 

Dolabındaki Malzemelerle Yemek Yap!

Ne yapsam diye düşünüyor ve klasik yemeklerden sıkıldıysan bu site dolabınızdaki yemeklere göre tarif öneriyor!

Site: https://www.supercook.com/

Alternatif: https://myfridgefood.com/

 

Milli Kütüphane Arşivi

Milli Kütüphane Arşivi içine girdiğinizde kendinizi kaybettiğiniz mükemmel bir web sitesi. Öncelikle buradaki özellikleri kullanmanız için Milli Kütüphaneye üye olmanız gerekiyor. E-devlet üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Taş Plak Arşivi Dinleme

İçerisinde 1928 yılından itibaren 5000 taş plak barındıran bu arşiv nadide bir eser. Zeki Müren’den Beethoven’a, Türk Sanat Müziğinden Tangoya binlerce önemli eseri sizlere dijital olarak sunuyor.

Site: https://tasplaklar.mkutup.gov.tr/Anasayfa/Login

 

Konuşan Kitaplık

Gönüllü okurlardan oluşan Konuşan Kitaplık arşivi görme engelli vatandaşlar için devlet tarafından yapılmış harika bir sitedir.

https://konusankitaplik.mkutup.gov.tr/

NASA Uzay Fotoğrafları

Uzay ve bilime meraklı insanlar için NASA’nın sürekli ses kayıtlarını, fotoğraf ve videolarını paylaştığı bir web sitesi var.

Site: https://images.nasa.gov/

 

Tüm Dünyadaki Haritalar

Dünya’da gelmiş geçmiş çizilmiş tüm haritaları merak ediyorsanız koleksiyoncusu David Rumsey’in sitesine göz atmalısınız. İçerisinde Pir-i Reis’in haritalarından, Mahmud Raif Efendi haritalarına kadar tüm haritalar yer alıyor.

Site: https://www.davidrumsey.com/

 

Balkanlarda Osmanlı Arşivi

Hollanda Araştırma Enstitüsünün Michael Kiel’in fotoğraf arşivine ait bu sitede Osmanlı zamanında Balkanlarda çekilmiş fotoğrafları konum olarak görebilirsiniz. Özellikle mimari eserlere yer verilen sitede siyah beyaz tarih kokan fotoğraflar oldukça dikkat çekici.

Site: http://www.nit-istanbul.org/kielarchive/index.php

 

Çekilen Tüm Filmlerin Çarpıcı Sahneleri

Binlerce filmlerin görsellerini barındıran bu sitede dilediğiniz filme bakarak hakkındaki bilgileri ve görselleri görebilirsiniz. Özellikle en çarpıcı noktalarının yer aldığı sitede fotoğrafları görünce filmler gözünüzde canlanacak.

Birçok film içeriği sitesi ve sosyal medya hesabının da kullandığı bir sitedir.

Site: https://film-grab.com/

 

Ev Stilinde Kararsız Mısın?

Evinizi dizayn edecekken kararsız kaldıysanız 3D olarak size öneriler sunan ve eşyaları yerleştirmeden önce fikir veren harika bir dizayn sitesi!
Ayrıca tıpkı bir mimar gibi 3D ev bile tasarlayabilirsiniz.

Site: https://www.homestyler.com/

 

Berlin Flarmoni Orkestrası’nı Misafir Edin

Sanatı ve klasik müziği seven biriyseniz dünyanın en yetenekli müzisyenlerinden oluşan Berlin Flarmoni Orkestrası’nın Konser kayıtlarını ücretsiz izleyebilirsiniz.

Site: https://www.digitalconcerthall.com/en/live?c=true

 

New York Metropolitan Operası

NewYork Metropolitan Operası’nın eski oyunlarına buradan ücretsiz erişebilirsiniz.

Site: https://www.metopera.org/

Kendinizi Rönesans Tablosuna Çevirin

Beğendiğiniz ya da istediğiniz bir resminizi anında hiçbir Photoshop işlemi yapmadan bir Michelangelo tablosuna çevirebilirsiniz. Oldukça eğlenceli bu site de kendinizin ve arkadaşlarınızın fotoğraflarını efektlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Site: https://ai-art.tokyo/en/

Telifsiz Film, Kitap, Fotoğraf ve Makale

Dünyanın en geniş kapsamlı kültürel faaliyet web sitelerinden biri olan openculture.com’da telifi olmayan tüm filmlere, kitaplara, fotoğraflara ve makalelere ulaşabilirsiniz.

Site: https://www.openculture.com/

 

Tarihin En Eğlenceli Hali

Choronas inanılmaz eğlenceli ve zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir web sitesi. Dilediğiniz yılı seçerek o tarihte haritanın nasıl olduğunu görebilir, o yıl hangi önemli olayların olduğunu öğrenebilirsiniz. Kronoloji üzerine kurulu bu web sitesinde vakit geçirmek, bir bilgisayar oyununa benzeyen ara yüzüyle fazlasıyla eğlenceli!

Site: https://chronas.org/

 

İleri Tarihli E-Posta Gönderimi

Oldukça basit olan bu sistemde e-postalarınızı size ileri tarihte hatırlatmasını komutlayabilir ya da kendinize, bir başkasına ileri tarihli bir mail atabilirsiniz.

Site: https://www.followupthen.com/

 

Bir Şarkı Vardı Ya, Neydi?

Herkes en az bir kere yaşamıştır. Aklınıza bir şarkı gelir fakat şarkı nedir ismini bir türlü bulamazsınız. Hatta çevrenizdekilere mırıldanıp bulmaya çalışırsınız. İşte bu web sitesi adını bilemediğiniz şarkıları buluyor. Şarkının bir kısmını dinletin ya da mırıldanın, sadece eğlencesine bile girip denenecek bir site!

Site: https://www.midomi.com/

 

Filmler Nerede Çekildi?

Sevdiğiniz ya da beğendiğiniz filmler nerede çekildi hep merak etmişizdir. Bu site filmlerin görselleriyle birlikte nerede çekildiğini ve konumunu sizinle paylaşıyor.

Site: http://movie-locations.com/

 

Bir Şeyler Tamir mi Edilecek?

Kendi kendinin tamircisi olmanın en pratik yollarından biri iFixit. Üstelik Türkçe’de hizmet veren iFixit’te otomobilden ev aletlerine, telefondan bilgisayara birçok ürünün nasıl tamir edileceğini görebilirsiniz.

Site: https://tr.ifixit.com/

 

Alışveriş Mi Yapmak İstiyorsunuz?

Az bilinmese de yararlı kategorisinde olan; yüzlerce markayı onlarca fırsatla sunan Markastok’tan başkasına bakmayı düşünmeyin bile! Yenilenen kampanyaları, yeni sezon ürünleri ve size özel fırsatlarıyla güvenli alışverişin adresi markastok.com sizi bekliyor.

Site: https://www.markastok.com/

 

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın