Kombinlerinizde Renk Uyumu ile Trend Görünümleri Iskalamayın!

 Kombinlerinizde Renk Uyumu ile Trend Görünümleri Iskalamayın!
Okunuyor Kombinlerinizde Renk Uyumu ile Trend Görünümleri Iskalamayın!

 

İster yeni bir gardırop kurun, ister hali hazırdaki parçalarınızı kombinleyin… Şıklığın ilk adımı renk uyumunu yakalamaktır. Erkek giyim modası söz konusu olduğunda da bu kural değişmez. Şıklık renk seçimlerinde başlar, doğru renklerin bir arada kullanılması ile noktalanır.

Erkek giyim ve modasında, temel renk seçimleri ve kombinasyona dair prensipleri öğrenerek siz de doğru kombinleri günlük hayatınıza taşıyabilirsiniz.

Günlük Hayatta Şıklık İçin Doğru Renkleri Seçin!

Erkek modası denince akla gelen ilk mekanlardan biri; ofisler ve iş yerleridir. Kişiler genellikle toplantı ve görüşmelerde doğru kıyafetler giymeyi, başarılı kombinler yapmayı ve iyi görünmeyi tercih eder. Tercihleri bu yönde olan erkekler için takım elbise kesimi ve modelleri kadar bu takım elbiselerle birlikte kullanacağı renkleri seçmek de önemli hale gelmektedir.

Takım elbiselerinizde renk uyumunu anlamak için ilk önce işin temel prensiplerini öğrenmek gerekmektedir. Takım elbiseniz kıyafetinizin temelidir. Erkek giyim denince, en büyük, en görülebilir parça olan takım elbiseniz bir anlamda çerçeveyi oluşturur. Çerçevenin içini ona ve birbirine uyumlu renklerle doldurmak size kalır. Koyu gri tonlardaki takım elbisenizi beyaz bir gömlek ile kombinlerseniz tüm gözler üçüncü parça olan kravata dönecektir. Bu nedenler kravatınızı kontrast ve canlı renklerde, içinde temel renklere de yer veren desenlerde seçmeniz önemlidir. Böylece kıyafetiniz dengeli bir şıklık kazanacaktır.

Lacivert ve mavi tonların hakim olduğu takım elbiseler genellikle giyen kişide genç bir görünüm yaratır. Bu tonlardaki takım elbisenizi kombinlemek için seçeceğiniz yelek ve kravat gibi aksesuarlarda kahvenin koyu ya da sarıya kaçan tonlarını kullanarak göz alıcı bir kontrast yakalayabilirsiniz.

Son dönemin erkek modasında kendinden sıkça söz ettiren ekose blazerlardan birini giyecekseniz ceketinizi içindeki renklerden birinden oluşan pantolon ile kombinlemelisiniz. Örneğin; kahve, kızıl, hardal renklerden oluşan ekose ceketinizi, bu renklerden birine sahip bir pantolonla bir arada giyebilirsiniz. Bu sıcak renkleri kullandığınızda kontrast yaratmak için soğuk renklerde bir gömlek tercih edebilirsiniz. Kravat seçiminde ise gömleğinizi baz alarak, aynı renk skalasından bir rengi tercih ederek şıklığınızı tamamlayabilirsiniz.

En rahat, en sade kıyafetlerin tercih edildiği günlük hayatta da doğru renkleri kombinlemek için renklerin zıtlığından faydalanabilirsiniz. Açık renk üst, koyu renk pantolon, açık renk ayakkabı ya da tam tersi; koyu renk üst, açık renk pantolon, koyu renk ayakkabı gibi kontrast prensiplerini kullanarak hızlıca doğru renkleri kombinleyebilirsiniz.

Renkler ve Zıtlıkları Anlayın, Her Zaman Doğru Renk Uyumunu Yakalayın!

Renkler ve zıtlıklar konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmak için ilkokul bilgilerini hatırlamak yeterlidir. Mavi, sarı ve kırmızı renklerinden oluşan temel renkler kıyafet seçiminde genellikle karşıdaki kişinin ilgisini çekmek için küçük parçalarda tercih edilmektedir.

Yeşil, turuncu ve mor renklerinden oluşan ikincil renkler, renk çarkında tam karşılarına denk gelen temel rengin tamamlayıcısı olarak anılır. Örneğin sarının tamamlayıcı rengi mordur. Doğru kontrast için bu iki rengin farklı tonları bir arada kullanılabilir.

Renk çarkında temel ve ikincil renklerin dışında kalan 6 diğer renk de kontrast yaratmakta oldukça etkilidir. Renk çarkında birbirine eşit mesafede bulunan 3 renkten oluşan bir kombin, en dengeli renk uyumunu yaratmanıza imkan tanır.

Erkek stili söz konusu olduğunda kontrast dışında daha göz okşayıcı, daha sakin renkler de kullanılmak istenebilir. Bu durumda aynı aileye ait 2 veya 3 rengin tonları bir arada kullanılabilir. Böylece minimum zıtlık yaratılarak kıyafet de durağanlıktan uzak ama dengeli bir görüntü yakalanabilir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın