Resmi Kıyafet Nedir? Nasıl Kombinlenir?

 Resmi Kıyafet Nedir? Nasıl Kombinlenir?
Okunuyor Resmi Kıyafet Nedir? Nasıl Kombinlenir?

Resmin kıyafet artık günümüzün olmazsa olmazı haline gelmiş durumda. Önceden insanlar için yalnızca çok önemli yerlerde bu kıyafet türünün adı geçiyordu. Ancak gün geçtikçe günlük kombinlere de resmi kıyafet ismi verilmeye başlandı.
Hatta bu durum zamanla yarı resmi kıyafet kavramını da ortaya çıkarttı. Peki resmi kıyafet nedir? Ne için kullanılır?

Resmi kıyafet; balo, düğün, cenaze, devlet ziyareti, iş görüşmesi, resmi tören gibi yerlerde giyilmesi tercih edilen temiz ve karakteristik kıyafetlerdir.

Resmi kıyafet denildiğinde akla ilk gelenler smokin, takım elbise, gömlek vb. giyim şekilleridir. Evet bunlar da resmi kıyafet alanına alınabilir ancak törensel durumlarda da resmi kıyafet tercih edildiğinden kültüre göre resmi kıyafetler değişebilir. Örneğin Uzak Doğu’da tören ve resmi kıyafetler Kimono olarak karşımıza çıkarken Afrika bölgesinde Khanga ile karşınıza çıkılabilir. Batı kültüründe ise bu kıyafetler smokin ve takım elbiseye evrilmiştir.

Gün geçtikçe bu resmi giyim şekli günlük hayata da yansımaya başladı diyebiliriz.

Yarı Resmi Kıyafetler

Resmi kıyafet kavramı gündelik hayatımıza da girmeye başlamış durumda. Özellikle beyaz yaka diye tabir edilen çalışan grubu günlük resmi kıyafetleri tercih ediyor. Bu çalışma grubunun artmasıyla birlikte resmi kıyafetler iyice günlük hayatımıza işlemiş durumda. Bu durum hayatımızda “yarı resmi kıyafet” olarak yer almaya başladı. Yarı resmi kıyafet kasıt nedir? Günlük resmi kıyafet nasıl olur?

Yarı resmi kıyafet, gündelik hayatta tercih edilebilecek; gömlek, kumaş pantolon, bluz, blazer ceket gibi kombinleri barındıran bir giyim şeklidir. Daha çok iş ortamlarında ve davetlerde tercih edilir.

Yarı resmi kıyafetler kadın ve erkeklere göre değişiklik gösterir.

Erkeklerde Yarı Resmi Kıyafetler

Yarı resmi kıyafet kavramı özellikle iş hayatımıza hızlıca girdi diyebiliriz. Hatta bazı şirketler bu tarz bir giyim tarzı konusunda fazlasıyla hassaslar. Öyle ki, bunu zorunlu kılan kurumlar bile mevcut.

Erkeklerde yarı resmi kıyafet çeşitleri şu şekilde ayrılıyor.

Kıyafet ve dış giyim alanında bunlar erkeklerde tercih edilen parçalar. Ancak resmi giyimi süslemekte sizin elinizde. Özellikle aksesuarlarla taçlandırdığınız bir klasik/resmi giyim kombini harika bir görsel oluşturacaktır. Yarı resmi erkek giyim aksesuarları:

  • Kravat,
  • Kravat iğnesi,
  • Kol düğmesi,
  • Saat,
  • Klasik ayakkabı,
  • Uygun kemer çeşitleri olarak sıralanabilir.

Kadınlarda Yarı Resmi Kıyafetler

Erkek günlük resmi kıyafet kombinleri daha kısıtlı olsa da kadınlar için bu skala oldukça geniş. Kadınlar bu tarz kıyafetleri birçok farklı ürünle kombinleyebilir. Kadınlarda resmi kıyafet çeşitleri:

Liste aslında daha da uzayabilir fakat en çok tercih edilenler ve gardıropta bulunan parçalar bunlardır. Yarı resmi kıyafet kombinlerinde ayakkabı olarak genelde topuklu ayakkabılar tercih edilir. Klasik bir görüntüyü andıracağından spor vb. ayakkabılar tercih etmek yanlış olur.

Aksesuarlar yarı resmi kıyafet kombinlerinde büyük önem taşırlar. Konu kadınların aksesuar seçimleri olunca seçenekler oldukça artıyor. Ancak bu aksesuar kombininin resmi kıyafete de uygun olması gerek.

Bu alanda küpe, kolye ve bilezik tercih edilebilir. Kombinle uyumlu altın ve gümüş mücevherler şık durabilir. Ancak takıların kombininizi kapatmaması elzem bir durum. Takı uyumunuzu sade ve zarif ayarlamalısınız.

Saatler resmi giyimin olmazsa olmaz parçalarıdır. Özellikle ince ve zarif saat modelleri resmi kıyafetlerinize çok yakışacaktır.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın