Yılın en renkli zamanı: Yılbaşı

 Yılın en renkli zamanı: Yılbaşı
Okunuyor Yılın en renkli zamanı: Yılbaşı

Yılın en renkli zamanı: Yılbaşı

Aralık ayının ilk haftasından itibaren sokakların, caddelerin yavaş yavaş süslenmesiyle hepimizi heyecanlandıran, yılın en renkli zamanı yılbaşı geldi çattı.

Peki yılbaşı nedir? Yılbaşı neden kutlanır? Sevdiklerimizi mutlu edecek en doğru yılbaşı hediyesi nedir?  Yılbaşında doğru kıyafet seçimi nasıl yapılmalıdır? Evde Yılbaşı kutlayanlar neler yapabilir?

Yılbaşı nedir?

Yılbaşı veya yeni yıl, bir yılın bitiminin ve yeni bir yıla başlangıcın kutlandığı kültürel bir olaydır. Yıllık takvime sahip kültürler tarafından kutlanır.

Türkiye’nin de kullandığı Gregoryen Takvimini kullanan ülkelerde, 1 Ocak yılın ilk günüdür. 31 Aralık akşamı kutlamalar başlar. Yılın ilk günü olan 1 Ocak resmi tatildir.

Noel (Christmas) nedir?

Yılbaşı ve Noel (Christmas) birçok kişi tarafından karıştırılır.  Yılbaşı,  bir bayram olan ve Hz.İsa’nın doğuşunu kutlayan Noel’den tamamen ayrı olarak kutlanır. Ancak bazı ülkelerde Noel ve Yılbaşı tatilleri birleştirilir. Sanılanın aksine ağaç süsleme ve hediyeleşme gibi aktiviteler yılbaşında değil, Noel’de gerçekleştirilir.

24 Aralık gecesi başlayan Noel’i kutlayan ülkeler, yılbaşıyla birleştirir.

Yılbaşında sevdiklerinizi mutlu edecek hediyeler:

Yılbaşında hediye almak bizi ne kadar mutlu etse de hediye vermekte bir o kadar keyifli. Peki, sevdiklerimizi mutlu edecek hediyeler nelerdir ? Henüz hediye almadıysanız ve pek de fikriniz yoksa yazımız tam size göre.

Anneler özel  hediyeler:

Bizi karşılıksız seven annemize yılbaşında onu mutlu edecek hediyelerin başında giyim geliyor. Annenizin tarzına göre; Via Dante, Ekol, Seçil, Ayhan markalarında alabileceğiniz spor ya da klasik bir mont, elbise ya da şık bir bluz onu mutlu edecektir. Yılbaşına özel indirimli bu ürünleri incelemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Giysi almak taraftarı değilseniz, şık bir Via Dante kol çantası da annenizi mutlu edecek seçenekler arasında.

Babalara özel hediyeler:

İşten eve dönmesini heyecanla beklediğimiz, bizi karşılıksız sevgiyle seven babamıza hediye seçimimiz nasıl olmalı ? Söz konusu babaya hediye almak olunca, birçoğumuz kararsız kalırız. Babamızın ilgi alanına göre hediye seçiminde bulunabiliriz.

Babanız doğa yürüyüşlerini seviyorsa, kış mevsimi gereği rahat ve kullanışlı su geçirmez Scooter Outdoor Bot hediye edebilirsiniz.

Babanızın tarzına uygun Buratti, Sabri Özel ve Altınyıldız marka ceket, pantolon ve gömlekler hediye seçiminizi kolaylaştıracak seçenekler arasında. Biraz daha spor bir şıklık arayanlar için Avva, Lufian ve Buratti marka gömlek, mont ve ceketleri de inceleyebilirsiniz.

Çocuklar için hediyeler:

Yılbaşını belki de en çok heyecanla bekleyenler çocuklar. Renkli cadde süsleri, süslenmiş çam ağaçları ve Noel Baba hikayeleri en çok onları mutlu ediyor.

Çocukları mutlu edecek bir diğer yılbaşı detayı ise hediyeler. Onları hem sıcak tutacak hem de severek giyebilecekleri Twigy panduflar ideal bir hediye olabilir. Birbirinden şık Twigy panduflar ideal bir hediye olabilir. Twigy panduflarımızı incelemek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yılbaşında da şık olun

Sadece misafirlere hoş görünmek için değil aynı zamanda yılbaşı gecesine özel bir giysi seçimi yaparak kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Dışarıda ya da evde kutlama yapacaklar için şık, parıltılı ve payetli elbiseler, bluzlar ilk tercihleriniz arasında olabilir.

Bol bol eğleneceğiniz, uzun saatler geçireceğiniz bu özel gecede sizi rahatsız etmeyecek, hoş bir kıyafet giyebilirsiniz. Yılbaşının olmazsa olmazı şapkaları, gözlükleri ve maskeleri unutmayın.

Yılbaşı kutlamaları

Yılbaşında yeni yerler keşfetmek isteyenlere;

Yılbaşında farklı yerlerdeki kutlamaları görmek, oradaki heyecana ortak olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

Yılın bu zamanı kış tatili sevenlerin ve kayakçıların da gözdesi olan Uludağ, Yılbaşı aktiviteleriyle de birçok tatilcinin dikkatini çekiyor.

Deniz, kum ve güneş üçlüsüyle akıllara yer etmiş Alaçatı, yurdun diğer kesimlerine göre nispeten daha sıcak olacaktır.  Yılın bu zamanlarında da Yılbaşı kutlamak için ziyaret akınına uğrayan Alaçatı, Ege’nin kendine özgü mimarisi ve Yılbaşı kutlamalarıyla keyifli bir yılbaşı geçirebilirsiniz.

Harika bir Yılbaşı geçirmek istiyorsanız, Bolu’nun doğal Yedigöller’ini görüp, Kartalkaya’da kayak yapabilirsiniz. Kartalkaya’da Yılbaşı etkinliklerine katılabilir, Bolu’nun yöresel yemeklerini tadabilirsiniz.

Evde Yılbaşı kutlayanlar neler yapabilir?

Yoğun iş temposuyla çalışanlar kısacık tatil günlerini dahi evden uzakta bir tatil planı yaparak geçirse de, hala evin rahat ortamında, sevdikleriyle birlikte, sıcacık bir yılbaşı gecesi geçirmek isteyenlerin varlığı hiç de az değil. Bu özel günde arkadaşlarınızla, ailenizle ve sevdiklerinizle keyifli bir kutlama yapmak için sizlere birkaç öneride bulunacağız.

Sade ve renkli süslemeler

Evleri ve dükkanları renklendirerek yılbaşı hazırlıklarınıza başlayabilirsiniz. Yeşil çam ağacı kullanmak istemeyenler, son zamanlarda trend haline gelen beyaz çam ağacı da kullanabilirler. Sade bir süsleme yapmak isteyenler tek renk ya da daha soft renkler üzerinde ilerleyerek süslemelerini yapabilirler.  Yılbaşını tüm renkleriyle kutlamak isteyenler için ise renkli yanıp sönen ışıklar, renkli çam ağacı süsleri sizi bekliyor.

Renkli sofralar

Misafirlerimizi ağırlamak için saatlerce ortada duracak bir masa, tabi ki sadece damağa değil göze de hitap etmelidir. Misafirlerinizin beğeneceği, sohbet ederken keyifle yiyeceği harika lezzetler hazırlarken görsel sunumlarına da mutlaka dikkat etmelisiniz.

Masanızı renklendirecek detaylar, simler , süsler şık ve iştah açıcı bir görün sağlayacaktır. Şık servis tabakları, desenli bardaklar ve yılbaşı süslü peçeteler masanıza kusursuz bir görünüm katacaktır.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın