Yazlık Tişört Seçimi ve Tarz Kombin Önerileri

 Yazlık Tişört Seçimi ve Tarz Kombin Önerileri
Okunuyor Yazlık Tişört Seçimi ve Tarz Kombin Önerileri

Yazın gelmesiyle kışlıklar rafa kaldırılmaya  ve yerini yazlık kıyafetlere bırakmaya başladı. Yazlık kıyafetler arasında ise en çok tercih edilen tişörtler. Farklı tarzlarda, baskılarda ve modellerde tişörtler hem tarzımızı yansıtırken hem de yazın boğucu sıcaklarında bir nebze olsun ferahlamamızı sağlıyor.

Tişört seçerken oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Araştırma yapmadan tişört almak düşündüğünüzden daha kötü bir deneyim olabilir. Öyleyse tişört alırken nelere dikkat etmeliyiz? Yazlık tişörtte püf noktalar nelerdir?

Tişört seçerken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Tişörtün pamuk olduğundan emin olun. Polyester, likra ya da naylon tişörtler hem alerjen etkide bulunabilir hem de oldukça terletir.
  • Yaka kısmının pot yapmadığından emin olun. Siparişinizden sonra detaylıca deneyin ve bir pürüz görürseniz iade edin.
  • Kumaş ve baskılıysa baskı kalitesine dikkat edin. 2-3 yıkama sonra renk atabilecek ya da baskısı soyulmaya başlayacak tişörtler boş yere pişmanlıktır.
  • İade kabul eden ve faturalı siteleri tercih edin. Tişörtler uzun süre kullanacağınız ürünlerdir. İade kabul etmeyen bir kurumdan sipariş vermek paranızı garanti almamanız demektir.
  • Açık renkli tişörtler güneş ışınlarını emmez. Daha az terletir.
  • Kol kısmının size uygun olduğundan emin olun.
  • Vücut tipinize göre seçim yapın.

Vücut tipine göre seçim yapmak aslında her kıyafette önemlidir. Kendinizi daha güzel hissetmek ve vücudunuzu istediğiniz şekilde yansıtabilmek için kendinizi tanımalı ve nasıl yansıtmak istiyorsanız ona göre giyinebilirsiniz. Vücut şekillerine göre tişört seçimi:

  • Kayık yakalar omuzları daha geniş gösterir. Özellikle erkeklerde birleşik kayık yakalar omuzların öne çıkıp daha maskülen bir görünüm kazandırabilir.
  • Dikey çizgili tişörtler sizi daha zayıf lanse ederken, yatay çizgiler ise olduğundan daha kilolu gözükebilir.
  • V yakalı ve bisiklet yakalı tişörtler kesim tiplerine göre değişse de genelde sizi daha zayıf gösterir. Üstelik boynunuz ince ise kesinlikle bisiklet yaka tercih edebilirsiniz.
  • 0 yaka tişörtler de tıpkı yatay çizgiler gibi sizi daha kilolu ya da toplu gösterebilir.
  • Eğer kiloluysanız dar ve likralı tişörtler pek hoş gözükmeyebilir.

Yazlık Tişört Modelleri Nelerdir?

Tişört yazın en çok tercih edilen kıyafetlerinden biridir. Tercih ve talep artınca haliyle tişört modelleri de aynı oranda artıp çeşitlenmiş. Önce ana kategorilerde ayırırken sonra alt kategorilerde sayabiliriz. Tişörtler genel olarak yazlık – kışlık, yakalarına göre, kumaşlarına göre ve kullanım amacına göre kategoriye ayrılabilir. Tişört modelleri:

Elbette her geçen gün giyim sektöründe çeşit çeşit model ve tasarım çıkmaktadır. Özel tasarım tişörtler haricinde genel hatlarıyla en çok tercih edilen tişört modelleri bu şekildedir.

Kombin Önerileri

Dolabımız ve seçenekler her gün artınca kombin yapmak ve gündemi yakalamakta oldukça zorlaştı. Yazlık tişörtleri tercih ederken neler ile kombinleyebiliriz kısmı da oldukça önemli.


Şüphesiz bir gerçek var ki pantolon tişört harika bir ikili. Bunu saymazsak gardırobumuzla neler yapabiliriz bir bakalım.

Gömlek – Tişört Uyumu

Tişört ve gömlek  her zaman muhteşem bir ikili olmuştur. İster yazın ister kışın ister baharda gömlek ve tişörtü birbirine kombinleyebilirsiniz. Yaz aylarında gömleğin içine tişört giyebilirsiniz. Birbiriyle zıt renkler güzel bir görünüm kazandırabilir. Kadınlar da buna ek olarak gömlek içine crop giyebilirler.
Kış aylarında ise tişörtün içine gömlek giyerek yakalarını içerden çıkartabilirsiniz.

Aksesuar Desteği

Özellikle basic tişört seçimlerini yine basic takı ve aksesuarlar harika bir uyum sağlar. Abartı olmayan zincir kolyeler, yüz hatlarınızı ortaya çıkartacak bir güneş gözlüğü günlük tişört giyiminiz için mükemmel bir seçim olur.

Klasik Tarz

Tişörtler yalnızca yazın cıvıl cıvıl aylarında giyilen neşeli kombinler yapılan kıyafetler değildir. Blazer bir ceket içine giyeceğiniz zıt renkte bir düz tişört, günün en ideal spor klasik kombini olabilir. Herek günlük giyimde gerek resmi bir yerde kullanabileceğiniz bu kombin harika bir seçenektir.

Oversize

Özellikle son zamanlarda gençlerin yoğun olarak kullandığı oversize akımı oldukça revaçta. Bol giyim ve salaş üzerine giden bu tarzda oversize tişörtler seçmek işin en önemli kuralı. Ancak bu hiphop tarzı yeni giyim şeklinde yalnızca tişörtü bol seçerek kurtulamazsınız. Bandana, renkli gözlük ve uzun beyaz çoraplarınızı unutmayın.

Polo Yaka – Triko

Eskilerin asla eskimeyen centilmen tarzını es geçmek olmaz. Polo yaka tişörtün üzerine omuzlardan bağladığınız, zıt renkli triko kazak asla eskimez. Gözünüzün önünde canlandığını görür gibiyim. Klasik bir pazar günü kombini olan bu kombinde ayakkabı ve kemer seçiminize göre spor ya da klasik durabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın