14 Şubat Sevgililer Günü Yaklaştı

 14 Şubat Sevgililer Günü Yaklaştı
Okunuyor 14 Şubat Sevgililer Günü Yaklaştı

Yılın sevgi dolu zamanı 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor! Bu aşk dolu günün nasıl ortaya çıktığı ise merak konusu.  Peki nedir bu 14 Şubat? 14 Şubat 2021 yılında hangi güne denk geliyor? Hediye tercihi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Sevgililer Günü 2021 yılında hangi güne denk geliyor?

Sevgililer Günü 2021 yılında Şubat ayının ikinci Pazar gününe denk gelmektedir.

Sevgililer Günü Nasıl Kutlanır?

Dünyanın her yerinden birçok insan, 14 Şubat’ta sevgililerine sadakat ve sevgilerini ifade etmek ister. Bazen bir hediye, şık bir yemek ya da uzak mesafedeki insanlar için duygu dolu bir mektup sevgilerini gösterme yöntemi olur. Sevgililer Gününü kutlamak için herhangi bir kural ya da etkinlik yoktur. Tüm insanlar dilediği gibi sevgililerine sevgilerini ifade eder.

Aynı zamanda bazı sosyal çevrelerdeki ve kültürlerdeki arkadaşları da kutlama zamanıdır. Örneğin, Finlandiya’daki Sevgililer Günü, yalnızca romantizme odaklanmaktan çok tüm arkadaşları hatırlamakla ilgili olan “Arkadaşlar Günü” nü ifade eder. Guatemala’daki Sevgililer Günü, Aşk ve Dostluk Günü olarak bilinir). Amerika Birleşik Devletleri gibi Sevgililer Günü gelenek ve göreneklerine benzer ama aynı zamanda birçok kişinin arkadaşlarına minnettarlığını gösterme zamanıdır.

Sevgililer Günü Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Sevgililer Günü’nün kökeni net bir şekilde bilinmiyor, ancak birçok kaynak bunun MS 14 Şubat’ta veya yaklaşık olarak MS 270 yılında Romalı bir rahip olan St Valentine’ın hikayesinden kaynaklandığına inanıyor. Nasıl aşıkların koruyucu azizi haline geldiği bir sır olarak kalmaya devam ediyor. Bilinen hikayeye göre Eski Roma’da Pagan inancının kraliçesi Juno’ya saygılarını göstermek isteyen halk 15 Şubat Lupercalia Bayramı arifesini tatil yapardı. Tatil olan 14 Şubatta genç kadın ve erkekler bir kutuya isimlerini yazar. Kutudan birbirinin ismini çeken çiftlerden bir süre sonra evlenenler olurdu.

Fakat imparator 2. Claudius sert politikalarıyla bu etkinliği yasakladı. Bu yasağa rağmen Aziz Valentine gizlice 14 Şubat günü çiftleri evlendirmeye devam eder. Olay 2. Claudius tarafından duyulur ve Aziz Valentine öldürülür. Aziz Valentine’i anmak ve unutmak istemeyen gençler her yıl 14 Şubatta anma töreni düzenler. 14 Şubat zamanla Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanır.

Sevgililer Günü’nde Hediye Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sevgililerin birbirine sevgilerini ifade ettikleri bu özel günde, hediyelerle sevgilinizi mutlu etmek isteyebilirsiniz. Hediye tercihi yaparken çok kararsız kalıyorsanız yazımız tam da size göre!

14 Şubatta Kadınlara Alınabilecek En Güzel Hediyeler

Kadınlar hediye seçerken birçok erkek çok zorlanır. Ne hediye alacağını bilemez. Her kadın ayakkabı ve çantaları çok sever. Markastok’un güçlü çanta koleksiyonu ile sevgilinizi mutlu edecek çantaları keşfedebilirsiniz.

Günlük hayatta ve hatta iş hayatında artık birçok kişi sneaker tercih ediyor. Siz de sevgilinizin konforlu ve şık adımlar attığından emin olmak istiyorsanız Kadın spor ayakkabılar aradığınız hediye olabilir.

Lela’nın her zevke hitap eden parfümleri ile sevgilinizin başını döndürebilirsiniz. Çiçek, meyve ve baharat kokularıyla bezenmiş bir sevgililer günü oldukça etkileyici hediyelerden olacaktır.

Sevgilinizin günlük hayatta rahatlıkla kullanabileceği sweatshirtler de hediye listemizin ilk sırasında olacak hediyeler arasında.

Sevgililer Gününde Erkeğe Alınacak Hediyeler

Sevgililer Günü’nde sevgilinize hediye seçerken ona kendini özel hissettirmek en büyük amaç oluyor. Onun zevklerine, hobilerine ve yapmayı sevdiği aktivitelere göre hediye tercihi yapabilirsiniz. Sevgiliniz outdoor sporları seviyorsa, ona su geçirmez bir mont ya da outdoor bir ayakkabı almak doğru hediye tercihlerinden olacaktır.

Ona olan sevginizi, her an hissettirecek erkek parfümleri de 14 Şubat Sevgililer Günü için tercih edebileceğiniz hediyelerden olacaktır. Zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyen sevgililer için saat, sportif aktiviler en büyük tutkusu olan sevgililer için eşofman ve sweatler de tercih edilecek hediyeler arasında.

Sevgiliniz klasik giyinmeyi seviyor ya da yaptığı iş klasik giyimi gerektiriyorsa klasik erkek gömlek ve ceketlerini de tercih edebilirsiniz.

Herkese Hitap Eden Markalardan Hediyeler

Henüz sevgilinizi tam olarak tanımıyor ya da siz de 14 Şubat Sevgililer Günü’nün sadece sevgililere özel olmadığına inanıyorsanız yazımıza sizin için devam ediyoruz.

Sevgililer Günü ile özleşmiş kalpler ve ayıcık oyuncaklar artık klasik hediyelerden. Hem bu klasik hediyelere bir göndermede bulunup hem de fark yaratmak istiyorsanız yumuşacık panduflar aradığınız o doğru hediye. Kadın ve erkekler için birçok farklı figürden yapılmış panduflar sevgilinizin ayaklarını sıcacık tutacak. Kemer, saat ve çantalar da zamansız ve her zevke hitap edebilecek hediyelerden.

Sevgililer Günü Hediyesi Markastok’tan Alınır!

14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinizi mutlu edecek birçok hediyeyi www.markastok.com fırsatlarıyla keşfedin.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın