Kadın Kışlık Mont Seçim Rehberi

 Kadın Kışlık Mont Seçim Rehberi
Okunuyor Kadın Kışlık Mont Seçim Rehberi

Sonbaharın gelmesiyle kışlıklar yavaş yavaş gardıroplarda ve reyonlarda yerini almaya başladı. Havaların soğudukça tarz kazaklar, havalı sweatshirtler, birbirinden farklı kalın gömlekler yavaş yavaş hayatımıza giriyor. Ancak bu soğuk kış günlerinde en önemli materyallerden biri elbette mont ve kabanlar. Soğuk, yağmurlu hatta karlı günlerde bizi koruyacak, sıcak tutacak montlar bir numaralı öncelikler.

Halk arasında bir deyiş vardır. “Ayakkabıda masraftan kaçınmayacaksın.” Aslında bu sözün orijinali “Montta ve ayakkabıda masraftan kaçınmayacaksın.” olmalı. Çünkü ayaklarınızdan ve göğsünüzden aldığınız soğuk sizi en hızlı hasta eden soğuk çeşitleridir. Bu yüzden ayakkabı seçerken nasıl özen gösteriyor ve masraftan kaçınmıyorsak kışlık mont alışverişlerimizde de masraftan kaçınmamalıyız.

Tabi kışlık montların seçiminde kalitesi kadar tarzı ve şıklığı da önemli. Özellikle kadın kullanıcılar bu konuda daha hassas. Dış giyim kombinleri olarak adlandırılan bu olay artık gayet normal karşılanıyor. Peki kışlık kadın mont seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Kışlık Kadın Mont Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kışlık kadın mont seçimi yaparken birçok faktör vardır. Elbette şık olması en gözde kriterlerden fakat asıl önemli olan kışlık montların kalitesidir. Bunun dışında yaşadığınız bölgenin hava koşulları da mont seçiminde sizin için bir kriter olmalıdır. Örneğin aşırı derece yağmurlu ve karlı bir bölgede yaşıyorsanız yün, ince, suni deri montlar pek mantıklı olmayabilir. Bu tarz durumlarda pelüş, şişme ve su geçirmeyen mont ve kabanları tercih etmelisiniz.

Montun kalınlığı ya da ağırlığından ziyade havayı ve soğuğu ne kadar geçirdiği önemlidir.  Ağırlık etki etse de aslında havayı kesen montun iç yapısıdır. Kaz tüyü gibi mont türleri hafif olmasına rağmen soğuk havayı neredeyse hiç geçirmezler. Bunun dışında diğer kuş tüyleri, sentetik ve havlı kumaşlar montun yalıtımında önemlidir ve soğuğu geçirmeme konusunda bir numaralı rolü oynarlar.

Bedeninize uygun modeller seçmek sizin için en mantıklı seçenektir. Mont vücudunuzu ne kadar sararsa o kadar sıcak tutar. Bol ve boşluklu yerler hava alabileceğinden soğuk girebilir. Özellikle kol ve boyun bölgelerinin tam sardığından emin olun.

Fermuarlı mı düğmeli mi seçimini iyi yapmalısınız. Düğmeli montlar arada boşluk oluşturabilir. Buralardan soğuk yiyebilirsiniz.

Kadınlar İçin Kışın Sıcak Tutabilecek Mont Çeşitleri Nelerdir?

Aslında kadınlar için birçok sıcak tutabilecek mont ve kaban modeli mevcut. Ancak tarzı da önemli olan montlarda bazı özelliklere dikkat etmek gerekiyor.

Islanmadığınız sürece montunuzun içinde sıcak durabilirsiniz. Kadın su geçirmez montları tercih etmeniz aşırı rüzgarlı bir yerde değilseniz sizi sıcak tutacaktır.

Şişme kadın montlar genelde kuş tüyünden ve polyesterden oluşur. Bu tarz montlar ısı yalıtımı konusunda oldukça iyidir. Ayrıca hafiftir ve kullanımı rahattır. Şişme kadın mont modellerini tercih ederseniz oldukça sıcak bir yaz geçirebilirsiniz.

Başınızın sıcak kalması vücut sıcaklığınızla doğrudan bağlantılıdır. Ayrıca ciddi baş ağrılarının başlıca sebebi başınızın üşümesidir. Bu yüzden şapka bere kullanılması önerilir. Ancak şapka bere her zaman kombinlerinizle uymayabilir ya da saçınızı bozabilir. Bu yüzden kendiliğinden kapüşonlu kadın mont modellerini tercih ederseniz başınızı da soğuktan ve yağmurdan koruyabilirsiniz.

Kadın deri montlar da kışın oldukça tercih edilir. Kadın deri montları tercih ederken dikkat etmeniz gereken birçok konu vardır. Derinin orijinalliği, suni deri ise su geçirmezliği önemlidir. Ancak asıl aradığınız şey sıcak tutması ise içi kürklü deri ceket ve içi kürklü deri montları tercih etmelisiniz.

Şık Kadın Mont Çeşitleri

Kadın mont çeşitleri oldukça fazla. Her biriyle şık kombinler oluşturmak mümkün. Kışlık kadın mont çeşitlerini renklerine, türlerine, üretim maddelerine göre ayırmak mümkün. Sizin için şık kadın mont çeşitlerini derledik.

  • Şişme kadın mont modelleri özellikle sıcak tutmak ve sizi daha kalıplı göstermek için idealdir.
  • Uzun kadın mont modelleri vücudunuzun daha fazla bölmesini kaplayacağı için soğuğu az geçirir.
  • Renklerine göre kadın mont modelleri arandığında renklerin sonu gelmiyor. Ancak kışın en çok tercih edilen mont renkleri siyah ve beyaz mont modelleri Bunların dışında fosforlu, açık, zıt renklerde son yıllarda moda. Ancak siyah ve beyazın modası asla geçmiyor.
  • Oversize kadın mont çeşitleri de son yılların en gözde parçalarından. Oversize modeller özellikle son yılların modası salaş ve bohem tarzları yansıtmada bir numaralı etken olarak görülüyor.
  • Deri kadın mont çeşitleri birçok türe ayrılabiliyor. Omuzları geniş gösteren, vücudu saran ve içi kürklü deri mont kaban modelleri, deri severler için vazgeçilmez şık bir parça.
  • Kadın peluş mont modelleri şıklık konusunda her zaman tercih edilen ve tatlı kombinler oluşturmanızı sağlayan harika parçalardır. Ayrıca pelüş modeller sizi çok sıcak tutar.
  • Kadın ince mont modelleri birçok kombinle uyumlu giyilebilir. Özellikle baharlık serin havalarda tercih edilen ince montlar kış gelmeden gidilen akşam gezmelerinde idealdir.
  • Kadın spor mont modelleri özellikle gündelik giyim tarzında giyinen kadınların bir numaralı tercihidir. İnce ve kalın modelleri olan spor montlar mevsimine göre kolaylıkla kombinlenebilir.
  • Dağ bayır gezip kamp yapanlar, soğuk bölgelerde gezenler daima outdoor mont tercihinde bulunurlar. Montlar arasında en kullanışlılarından biri outdoor mont modelleridir. İçleri polarlı olan outdoor kadın mont çeşitleri sizi soğuğa karşı en etkili koruyacak montlardandır.
  • Kadın kolej montları da son yılların en şık trendlerinden biri. Daha baharlık tarzda kullanılan kolej kadın montları özellikle gençlerin yeni gözdelerinden. Genç kadın mont modellerinden en çok tercih edileni kolej mont modelleri diyebiliriz.
  • Yağmurluk kadın mont çeşitleri de listenin en sevilenlerinden. Özellikle rüzgar olmayan fakat yağışlı günlerde giyilen yağmurluk tarzda kadın montlar, baharın en çok tercih edilenlerinden.

Kışın En Şık Kadın Mont Kombin Önerileri

Dış giyim konusunda kombin yapmak kimileri için çocuk oyuncağı iken kimileri için oldukça zordur. Mont, ceket veya kabanlarınızı kombinlerken bazı ufak detaylara dikkat etmeniz yeterli. İşte Markastok’tan değerli takipçilerine montlarla yapılacak kombin önerileri.

(Kısa Not: Kombindeki ürünler için fotoğraflara tıklaman yeterli)

Uzun Yaka Mont – Boğazlı Kazak

Özellikle son yıllarda uzun ve geniş yaka montlar oldukça moda. Kırık renklerde geniş yakalı bir mont ve içine boğazlı kazak harika bir kombin olur. Daha spor bir tarz olan bu montlarla harika gündelik kombinler çıkartabilirsiniz. Zıt renklerde bir pantolon tercihi ile kombinimiz hazır!

Pelüş-Kürk Kombinler

Hem sıcak tutsun hem tatlı gözüksün istiyorsanız pelüş mont kombinleri harika bir seçenektir. Kürklü yapısıyla sizi sıcak tutar ve pofidik mi pofidik bir görüntünüz olur. Seçtiğiniz pelüş monta zıt ya da kırık renklerde pantolon ve ayakkabı tercih edebilirsiniz.

Alt – Üst Uyumu

Kış kombinlerinde en çok tercih edilen 2 tip kombinlemeden biri de alt üst uyumudur. Yani üst parçadan bir ürünle alt parçadan bir ürün mutlaka benzemelidir. Bu tarz kombinlerde ayakkabınız ile montunuzu/yeleğinizi kombinlemeniz daha mantıklı olacaktır. Pantolon ve gömleğinizi de aynı renk seçtiniz mi gözleri üzerinize çekmeye hazırsınız denektir.

Sportif Enerjik Mont Kombini

Her an spora başlayacakmış gibi yapılan kombinlerden en güzel bu sportif dar kombinlerdir. Bel-göbek hizasında biten montlarla altına giydiğiniz spor ayakkabı- eşofman ikilisi hem enerjik hem de hareketli bir kombin oluşturmanızı sağlar. Mont ile ayakkabı uyumu burada önemlidir.

Deri Mont

Cool ve gözleri üstüne çeken tarzların bir numarası; deri mont ve deri ceket kombinleri asla eskimeyen tarzlardan. Burada nasıl bir görünüm yakalamak istediğiniz elbette size kalmış. Fakat deri tercihi ile kötü gözükmeniz oldukça zor bir ihtimal. Siyah deri mont altına siyah topuklu ayakkabı mükemmel bir görüntü çıkartır. İç kısımda zıt renklere yani beyaz ve krem tonlarına giderseniz daha resmi ve prezentabl, siyah tonlarını kullanırsanız ise daha cool ve motorcu kombini elde edebilirsiniz.

Kaban

Uzun kabanlar tam bir kombin kurtarıcısıdır. Özellikle çalışan kadınlar bu tarz şık kabanları daha çok tercih eder. Hem koruyuculuğu hem de görünüşü harikadır. Zıt renklerde yapacağınız alt tamamlayıcı kombin ile harika gözükebilirsiniz. Örneğin Beyaz, bej bir kaban altına siyah bluz, siyah pantolon ve siyah ayakkabı ile güzel bir kombin çıkartabilirsiniz. Burada giyiminizi bir parça, dış giyim kabanınızı bir parça olarak düşünebilirsiniz.

En İyi Kadın Mont Markaları

Kadın mont markaları dediğinizde elbette yüzlerce marka mevcut. Bunlardan aşırı kalitelileri de var oldukça kalitesizleri de. Mont alırken dikkat etmeniz gerekenlerden sonra hangi marka kadın montlar daha iyidir bunları da konuşmak lazım. Sonuçta alacağımız montun hem dayanıklı ve koruyucu hem de uygun fiyatlı olması gerekiyor. En iyi ve en şık montları en güzel fiyatlarla bulabileceğiniz mont markaları şunlardır.

  • Columbia
  • Lela
  • Only
  • Vero Moda
  • Mavi

Herkes tarafından zaten bilinen bu markalar özellikle kadın ağırlıklı üretimleriyle hem tarz olarak hem dayanıklılık olarak hem de fiyat olarak oldukça idealler. Aldıktan sonra uzun yıllar giyebileceğiniz bu markaları uygun fiyatlı fırsatlarla Markastok’tan hemen sipariş verebilirsiniz.

 

En İyi Kaliteli Kadın Mont Nereden Alınır?

Bu konuda her zaman bir ikilem mevcut. Bazıları mont alışverişinin gezip mağazadan yapılmasını tavsiye ederken bazıları ise internet alışverişinin daha mantıklı olduğunu savunuyor. Ancak internet alışverişleri hem size daha fazla seçenek sunuyor hem de zamandan tasarruf yapmanıza olanak sağlıyor.

Güvenilir, faturalı ve iade garantili bir e-ticaret sitesinden mont almak sizin için daha mantıklı gelecektir. Bunlar değerlendirildiğinde en iyi kaliteli kadın mont Markastok’tan alınır.

Mont rehberi ile ilgili daha farklı tüyo ve bilgiler için Mont Mevsimine Merhaba yazımızı okuyabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın