Makyajınızla uyumayın

 Makyajınızla uyumayın
Okunuyor Makyajınızla uyumayın

 

Tüm günün yorgunluğunun ardından eve geldiğinizde, makyajınızı çıkarmanın size epey zor geldiğini biliyoruz. Ama her ne kadar gün içinde size kendinizi iyi hissettirmeyi sağlasa da, sonrasında cilt problemlerine yol açmaması için, uyumadan önce makyajınızı mutlaka silin.

Makyajla uyumak özellikle de hiçbirimizin hoşuna gitmeyen, sivilce problemine yol açabilir. Gün boyunca yüzünüzde duran, fondöten ve pudra cildinizin hava almasını engelleyip, gözeneklerinizi tıkayarak siyah nokta ve sivilce oluşumuna neden olur. Cildinizi yalnızca, ıslak mendil ya da bir makyaj temizleyiciyle silmek pek de yeterli olmayabilir. Sonrasında mutlaka bir yüz temizleme jeli kullanarak, makyajdan daha arınmış bir cilde sahip olabilirsiniz.

Gece uyurken cildimiz kendini yeniler ve tazeler. Makyajınızı temizlemediğinizde bunu da kısmen engellemiş olursunuz. B  unu sürekli hale getirirseniz özellikle cildinizin daha yorgun ve solgun görünmesine sebep olur. Siz de hak verirsiniz ki, tüm bunlar olduktan sonra anti aging kremler pek de işe yaramayabilir. Ancak cildinizi iyice temizleyip, kreminizi sürdüğünüzde etkisini daha fazla gösterecektir.

Yüzünüzdeki lekelerin tek suçlusu güneş olmayabilir. Bu lekeleri ne kadar kapatmaya çalışırsanız, pek de verimli sonuçlar alamayabilirsiniz. Çünkü bu bağlamda, her şey bir döngüye bağlıdır. Siz cildinize iyi bakarsanız, o da size güzel ve parlak bir cilt görünüm kazandıracaktır.

Asla maskaranızla uyumayın. Cilt makyajınızın yanına göz makyajınızın da gözünüze verdiği güzelliğin yanında silinmediği zaman zararı da aynı ölçüde olacaktır. Gözünüzde maskara varken uyumak, kirpiklerinizi kaybetmenize sebep olabilir ve geri dönülmez alerjik reaksiyonlara yol açabilir.

Yani sonuç olarak , makyaj yaptığınızda en az malzemeyi kullanarak iyi görünmek istiyorsanız , cildinizi makyajdan o derece iyi arındırmanız gerekir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın